arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Saturday, 24 December 2016 16:18

FOTO: Bakalar „planuo“ u rekordnom roku

Autor:  LJ::portal | Ana Autor: LJ::portal | Ana

Ljubitelji bakalara i oni koji vole bakalar, a iz bilo kojih razloga ga nisu imali na kućnom jelovniku, imali su priliku degustirati to blagdansko jelo na središnjem ljubuškom  trgu. Toplo, sunčano prosinačko prijepodne bilo je idealno za pohrlili na Trgu domovinske zahvalnosti i kušati ukusni bakalar.

Općina Ljubuški  i HKD Napredak, podružnica Ljubuški držeći se tradicije i ove su godine organizirali ugodno druženje te građanima podijelili više od 1150 porcija ukusne bakalar čorbe i oko 70 litara crnog vina.


Na samom početku, prigodni blagoslov uputio je humački gvardijan fra Dario Dodig koji je zazvao Božji blagoslov na pripremljenu hranu.  

 

„Recept je naš stari, za ovu bakalar čorbu smo koristili 50 kilograma bakalara, 450 kilograma krumpira, 100 kilograma kapule, bijelog luka i peršina, 10 litara domaće maslinovo ulje i standardni začini“, kazala nam je glavna kuharica restorana Avantgarde.

 

U ukusnom bakalaru uživali su i stari i mladi, tako su mnogi mogli razmijeniti pokoju riječ sa sugrađanima u ugodnoj atmosferi na Badnjak. Svi koji su kušali bakalar čorbu bili su više nego  zadovoljni okusom i  nisu imali ništa osim riječi hvale.

„Bakalar je izvrstan, kao i svake godine. Hvala svima koji su potrošili svoje vrijeme da ga skuhaju i onima koji su ovo organizirali“ - slažu se Ljubušaci  koji su uživali u svojim porcijama.

 

U Ljubuškom se već petnaestu godinu za redom organizira ovo druženje. Prvo druženje organizirala je tadašnje skupine mladeži s ciljem da za stanovnike općine Ljubuški na Badnji dan pripremi besplatni bakalar. Ideja je sasvim zaživjela i postala tradicija te iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja.

 

Generalni sponzori: Skupština Zapadnohercegovačke županije i Karliko d.o.o. Ljubuški.


Read 4012 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16