arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Saturday, 24 December 2016 18:29

Božićna čestitka humačkih fratara

Dragi vjernici, Bog nam je došao u božićnoj noći tiho, skromno, ponizno, u liku djeteta, u štali, u jasle položen. Svojim utjelovljenjem Sin Božji htio je sa svakim čovjekom dijeliti put i sve životne prilike u koje je čovjek postavljen.


Postao nam je blizu u liku Djeteta iz betlehemskih jaslica. Postao nam je dostižan, s nama.
Povijesni Božić dogodio se u Betlehemu prije više od dvije tisuće godina. Dogodilo se u povijesti da se ponovi i dogodi u našem i svakome vremenu, u nama i u svakome čovjeku. Božić ostaje samo povijest ako ne postane moj osobni Božić, moj osobni događaj, moje spasenje, moje pobožanstvenjenje. Božić je postao našim krštenjem, a postaje sve više Božićem i za druge, našim kršćanskim životom po vjeri i nasljedovanju Isusa Krista.

 

Baš zato za svakoga kršćanina Božić je poziv na razmišljanje o vlastitom stavu i prema čovjeku i prema društvu, kao i o našem djelovanju u prilog čovjeka i društva. To je naš angažirani Božić.

Ovoga časa, naime, naše društvo ponajviše treba mira, hrabrosti i sigurnosti. Potrebno je uzajamnog zajedništva i osobnog zalaganja u rješavanju ozbiljnih pitanja svakidašnjeg života. Traži se nesebičnost i solidarnost za svakog čovjeka.


Kršćansko iskustvo u radu za dobro čovjeka kroz duga stoljeća Crkve ostaje i danas vrijednost koja nas može nadahnuti u ulaganju naše mudrosti i snage za duhovni boljitak naše zajednice.

Nova 2017. godina je za nas posebna jer slavimo 150 našeg samostana na Humcu.
Svim vjernicima i svim ljudima dobre volje želimo čestit Božić i svakim Božjim blagoslovom ispunjenu novu 2017. godinu.


ŽELE VAŠI HUMAČKI FRATRIRead 1699 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16