arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Thursday, 17 September 2015 23:12

Potvrđena optužnica za razbojstvo nad vozačem Auto dijelovi Nuić u Sarajevu

Autor: Dnevni list Autor: Dnevni list

Županijski sud Sarajevo potvrdio je optužnicu Tužiteljstva koja Alena Fazlagića (1989) i Mehmeda Bešliju (1980), obojicu iz Sarajeva te Enesa Delalića (1976) iz Priboja tereti da su sredinom svibnja na Ilidži opljačkali Zlatka Nuića iz Ljubuškog te uz prijetnju vatrenim oružjem od njega uzeli oko 20.000 KM.


Oštećeni je tom prilikom zadobio lakše tjelesne ozljede. Pored razbojstva, ista optužnica tereti Fazlagića i za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, odnosno dva pištolja, veću količinu metaka, okvira za automatsku pušku te prigušivač koji su nađeni u stanu vlasništvo njegove majke.


U optužnici je navedeno da je oštećeni, zaposlen kao vozač u tvrtki Auto dijelovi Nuić d.o.o. Ljubuški, opljačkan 19. svibnja u Ulici Plandište, općina Ilidža u neposrednoj blizini Pravoslavne crkve. Optužene, koji su djelovali u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi je prethodno A. G. obavijestio da je Nuić izašao s Renaultovim kombijem iz kruga tvrtke u Ulici Lužansko polje. Optužena trojka je potom u VW Passatu ((K20-T-086), koji je prethodno ukraden od T. L., pratila oštećenog. Passatom je upravljao Bešlija, te su kombi pretekli na kolničkoj traci te izbacili iz automobila ručno pravljene „ježeve“, koje je Nuić pokušao izbjeći kombijem. Potom su kombiju prepriječili put te izašli iz Passata s fantomkama na glavama. Fazlagić je, stoji u optužnici, prišao kombiju s vozačeve strane, puškom razbio vjetrobransko staklo i rekao: „daj pare, daj pare j… ti mater“, nakon čega je ubacio u vozilo suzavac. Nadalje se u optužnici navodi kako je Fazlagić iz puške ispalio hitac u unutrašnjost kombija, od kojeg je Nuić zadobio lakše ozljede vrata i desnog ramena. Delalić je istodobno, otvorio vrata suvozača uz povike: „daj pare, daj pare“, a zatim uzeo crnu akt torbu koja se nalazila pored suvozačevog sjedišta, a u kojoj je bilo oko 20.000 maraka. Pored torbe, Delalić je uzeo i crvenu fasciklu u kojoj su bili računi tvrtke te novčanik oštećenog s oko 180 maraka, licencom za vozača i bankovnim karticama. Razbojnici su se u Passatu udaljili sa mjesta napada, da bi ubrzo u Ulici Osik do broja 4 u ilidžanskom naselju Osijek zapalili vozilo koje je u potpunosti izgorjelo.


Provjerama je policija utvrdila da su i tablice na vozilu ukradene. Skoro mjesec nakon ovog razbojstva, istražitelji Sektora krim policije sarajevskog MUP-a su uhitili Fazlagića i  Delalića, nakon čega su i pritvoreni. Početkom kolovoza, zbog istog djela je uhićen i pritvoren Bešlija. Tužiteljstvo je uz optužnicu, Sudu dostavilo prijedlog da im se ova mjera produži. U Tužiteljstvu su naveli još da su Fazlagić i Bešlija ranije osuđivani u više navrata.

Read 2163 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering