arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Tuesday, 13 October 2015 15:04

Akcija “Opijat”

Autor: mupzzh.ba Autor: mupzzh.ba

Postupajući u okviru operativno-taktičke akcije kodnog imena “Opijat” policijski službenici PU Ljubuški sinoć su došli do operativnih saznanja da se u mjestu Hardomilje, zaseok Žabar, u motornom vozilu nalaze osobe koje su dovodi u vezu sa zlouporabama opojnih droga.


Brzom akcijom policijskih službenika zatečene su tri mlađe muške osobe u motornom vozilu, BH registarskih oznaka.
Izvršenim legitimiranjem utvrđeno je da se u vozilu nalazio T. M. (21), s prijavljenim prebivalištem u Splitu, RH, i s boravištem u mjestu Hardomilje, koji je policijskim službenicima dragovoljno predao PVC vrećicu u kojoj se nalazi suha zeljasta tvar koja izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa marihuana, a s njim u vozilu su se nalazile dvije osobe s prebivalištem na širem području općine Ljubuški.
Sve tri osobe su lišene slobode i saslušane u službenim prostorijama PU Ljubuški a prilikom saslušanja T. M. (21) je priznao da je PVC vrećica sa zeljastom tvari njegovo vlasništvo.


Izvršenim vaganjem utvrđeno je da masa pronađene zeljaste tvari iznosi 506 gr.
Temeljem naredbe Općinskog suda u Ljubuškom danas je izvršena pretraga obiteljske kuće u mjestu Hardomilje u kojoj živi T. M. (21) a prilikom pretrage pronađena je, i uz izdanu potvrdu oduzeta, PVC vrećica u kojoj se nalazi suha zeljasta tvar koja izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa marihuana.
Uzorke pronađene zeljaste tvari poslat ćemo na vještačenje a po završetku vještačenja PU Ljubuški podnijeti će Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv T. M. (21), zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl. 239. KZ-a FBiH.

 

Postupajući u okviru navedene akcije policijski službenici PU Ljubuški sinoć su, u blizini Osnovne škole u mjestu Vašarovići, zatekli dvije osobe koje su dovodi u vezu sa zlouporabama opojnih droga.
Nakon što su primijetili policijske službenike te dvije osobe pobjegle su u obližnju šumu a nakon potjere policijski službenici stigli su jednog od bjegunaca te ga svladali i lišili slobode.


Utvrđeno je da se radi o J. R. (26) iz Vašarovića, a u blizi mjesta gdje su policijski službenici sustigli J. R. (26) pronađeno je 5 odbačenih paketića i 2 odbačena smotuljka koji sadržavaju suhu zeljastvu tvar koja izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa marihuana.
Uzorke pronađene zeljaste tvari poslat ćemo na vještačenje a po završetku vještačenja PU Ljubuški podnijeti će Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv J. R. (26), zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl. 239. KZ-a FBiH.
Identitet osobe koja se nalazila u društvu s J. R. (26) nam je poznat i za tom osobom se traga.

Read 3210 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering