arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Saturday, 17 October 2015 09:41

Radišćanin pokušao krasti gorivo u Drinovcima

Piše: UPRAVA POLICIJE MUP-a Piše: UPRAVA POLICIJE MUP-a

PU Grude rasvijetlila je kazneno djelo Krađa u pokušaju i kazneno djelo Lažno prijavljivanje, a za izvršenje istih osumnjičen je S. Š. (38) iz Donjih Radišića. Naime, u srijedu u 04:30 h S. Š. (38) je nepozvan pristupio u PU Grude i prijavio da mu je, oko 01:00 h, kada je zaustavio motorno vozilo

marke Mercedes na proširenju u blizini poduzeća Pušina d.o.o. u mjestu Drinovci, prišla nepoznata muška osoba s lovačkom puškom te uz prijetnju od njega uzela putovnicu.

 


U srijedu u 08:05 h u PU Grude nepozvan je pristupio 55-godišnji muškarac sa šireg područja općine Grude, koji radi kao stražar u poduzeću Pušina d.o.o. Drinovci, te prijavio da je oko 01:30 primjetio dvije muške osobe kako pokušavaju ukrasti gorivo iz radnih strojeva koji su u vlasništvu navedenog poduzeća te da je od jednog počinitelja uzeo putovnicu dok je drugi počinitelj pobjegao.

 


Također, 55-godišnji stražar je prijavio da je u posljednje vrijeme bilo više krađa goriva iz radnih strojeva navedenog poduzeća, te da je pregledom snimaka snimljenih kamerama video nadzora primjećeno da su krađe izvršile dvije muške osobe, od kojih opis jedne osobe odgovara opisu S. Š. (38), pri čemu su te dvije osobe koristile motorno vozilo marke Mercedes.

 


Nakon što su policijski službenici utvrdili da je prijava 55-godišnjeg stražara utemeljena, iz čega proizlazi postojanje osnova sumnje da je S. Š. (38) počinio kazneno djelo Lažno prijavljivanje, slobode je lišen S. Š. (38) iz Donjih Radišića te je nad njim izvršena kriminalistička obrada.

 


Temeljem naredbe Općinskog suda u Ljubuškom izvršena je pretraga obiteljske kuće, pratećih objekata i okućnice koje koristi S. Š. (38).
PU Grude podnijet će Županijskom tužiteljstvu Izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv S. Š. (38) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Krađa u pokušaju iz čl. 286. u svezi s čl. 28. KZ-a FBiH, i kazneno djelo Lažno prijavljivanje iz čl. 347. KZ-a FBiH.


Ujedno, policijski službenici poduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju identificiranja supočinitelja kaznenog djela Krađa u pokušaju.

 

 

Read 3393 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering