arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Tuesday, 02 February 2016 19:18

Predložen pritvor za Hrstića, Medića i Nogolicu, mjere zabrane za Martinovića i Rajića

Autor: Večernji list Autor: Večernji list

Nakon ispitivanja osumnjičenih osoba koje su jučer policijski službenici SIPA-e uhitili i predali tužitelju Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, postupajući tužitelj je uputio Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera pritvora za tri osumnjičene osobe, a za dvije prijedlog za određivanje mjere zabrane.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od mjesec dana upućen je Sudu BiH za osumnjičene: Miroslava Hrstića (1949) iz Ljubuškog, Ivana Medića (1952) iz Ljubuškog i Miljenka Nogolice (1962) iz Čapljine.

 

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bijega, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, sudionike ili prikrivače.

 

Za osumnjičene Jadranka Martinovića (1968) iz Širokog Brijega i Tonče Rajića (1971) iz Mostara, upućen je prijedlog za određivanje mjere zabrane.

 

Predložene su mjere zabrane napuštanja boravišta uz privremeno oduzimanje putnih isprava, zabrana izdavanja novih putnih isprava i zabrana korištenja osobne iskaznice za prelazak državne granice (zabrana putovanja), zabrana sastajanja s određenim osobama (međusobno i sa svjedocima u predmetu Tužiteljstva BiH), kao i obveza da se osumnjičeni Rajić povremeno javlja određenom državnom organu.

 

Prijedlog za određivanje mjere pritvora i mjera zabrane upućen je Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

 

Podsjetimo, policijski službenici SIPA-e jučer su na području Ljubuškog, Širokog Brijega, Čapljine i Mostara uhitili pet osoba zbog ratnog zločina na području Čapljine.

 

Read 2442 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering