arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Sunday, 22 May 2016 17:50

Nikolina umrla dok je čekala maturalni ples

Autor:  Frano Matić | Večernji list Autor: Frano Matić | Večernji list

Uvijek tiha i za pomoć i savjete raspoložena Nikolina jednostavno se srušila na početku maturalne zabave, organizirane u velikoj dvorani hotela “Mogorjelo” Čapljina i tu su se ugasile sve njezine želje i planovi za budućnost.

Dok su prije dva dana u veselom raspoloženju i okruženju slavile Norijadu i završetak svoga školovanja, skupina učenica završnog razreda Srednje turističko-ugostiteljske škole Čapljina u jednom je lokalu u Čapljini, naravno u šali, govorila je kako im trebaju zvati i hitnu pomoć.

 

Intervencija hitne, liječnika

Njihovoj sreći nije bilo kraja jer su dočekale završetak svog školovanja pa je pjesme i veselja bilo na sve strane. Među njima je bila i mlada Nikolina Raič (18) koja je naravno, kao i sve njezine prijateljice iz škole, već imala razrađene planove gdje i kako nastaviti školovanje i svoj život. Nažalost, dva dana kasnije uslijedio je veliki šok ne samo za njezine prijateljice i profesore, već za cijelu Srednju školu Čapljina.

 

Uvijek tiha i za pomoć i savjete raspoložena Nikolina jednostavno se srušila na početku maturalne zabave, organizirane u velikoj dvorani hotela “Mogorjelo” Čapljina i tu su se ugasile sve njezine želje i planovi za budućnost. Isto se društvo bilo okupilo i na spomenutoj matrualnoj zabavi preksinoć u čapljinskom hotelu i eto, sudbina je tako htjela, baš im je tada zatrebala ona hitna pomoć za spas nesretne maturantice Nikoline Raič, piše Večernji list BiH. Ipak, ovaj put je hitna pomoć bila prava, ali, nažalost, ni sav trud njezinih kolega i profesora, a kasnije i medicinskog osoblja nije bio dovoljan, Nikolina je ubrzo preminula.

 

Tada je nastao potpuni šok u dvorani i ispred hotela pa su neke Nikolinine prijateljice i društvo iz razreda padali u nesvijest od svega što se dogodilo i što se zbivalo u tim trenucima. A samo par minuta prije toga sve je izgledalo idilično i veselo. Unatoč kiši i nešto lošijem vremenu, čapljinski su se maturanti u veselju i u svečanim haljinama i odijelima najprije okupljali po gradu, a onda su se svi uputili k hotelu na planiranu maturalnu zabavu.

 

Kao što je to i običaj, maturanti su se pred hotelom ‘fotkali’ za dugo sjećanja i uspomenu. To je naravno učinila i nesretna Nikolina, a onda su se svi uputili prema velikoj dvorani gdje je počela i sama maturalna zabava, ali je uslijedilo ono što će maturanti i njihovi profesori pamtiti cijelog svog života.

 

“Sve je bilo lijepo i veselo i baš smo se svi onako smijali po ulasku u dvoranu i rasporedili smo se gdje tko treba i sve je bilo spremno za prvi maturalni ples i veliko veselje.

 

Dok smo onako stajali i dogovarali se tko će što uraditi, naša se Nikolina odjednom srušila na pod i svi smo se skamenili od šoka i tog prizora koji ćemo dugo i sanjati. Čim je pala na pod, Nikolini se uvukao jezik unutra pa smo skočili da je pokušamo spasiti, a tu je bio pribran i jedan od profesora koji je pokušavao izvući joj jezik i tako je spasiti.

 

Nakon toga odnijeli su je na rukama vani ispred hotela kako bi joj se preko Hitne pomoći probalo pomoći ostaviti je na životu.

 

Nastala je panika i plač i vriska, a onda veliki šok i sve je zanijemilo u dvorani.

 

Nakon pola sata javljeno nam je da je preminula naša Nikolina i tada je zabava i prekinuta i svi smo u plaču i velikom šoku izašli vani te nismo mogli vjerovati da nas je tako napustila naša draga Nikolina”, kroz plač nam govori jedna od prijateljica preminule maturantice Nikoline Raič, učenice trećeg završnog razreda (smjer konobar) Srednje turističko-ugostiteljske škole Čapljina.

 

Trebala biti konobarica

Ova je nesretna djevojka trebala postati konobarica, ali eto iznenada se ugasio mladi život. Kako doznajemo, ova je djevojka imala određenih problema sa srcem od čega joj je ranije preminula i majka, ali to opet nije nikakva utjeha za oca i brata, ali i njezine prijatelje iz škole kojima će vječno u sjećanju ostati ova tragično okončana maturalna zabava u Čapljini.

Read 5514 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering