arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Thursday, 22 September 2016 15:01

"Lažnu bombu" u Daimondu prijavila dvojica Vašarovčana, Prijedorčani krali u Bijači

Autor:  Radio Ljubuški Autor: Radio Ljubuški

PU Ljubuški je rasvijetlila kazneno djelo, koje je izvršeno 13.08.2016.god. u 23:26 sati. U navedeno vrijeme nepoznata osoba je s mobitela nazvala PU ljubuški i prijavila „Bomba u Daimondu“ nakon čega je prekinula vezu.


Postupajući po prijavi policijski službenici su otišli u disco club Diamond, koji se nalazi u ulici Bartola Kašića u Ljubuškom, u kome su zatekli veći broj gostiju nakon čega su izvršili evakuaciju objekta.


Nakon izvršene evakuacije objekta izvršen je protueksplozivni pregled svih prostorija a tom prilikom nije pronađena bomba niti bilo koja druga eksplozivna naprava.


Daljnjim operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja o mogućim počiniteljima.


Prekjučer u 17:30 sati slobode je lišen D.P. (31), a jučer u 12:00 sati slobode je lišen M.P. (24), oba iz Vašarovića, te je nad njima izvršena kriminalistička obrada kojom je utvrđeno postojanje osnova sumnje da su isti počinili opisano kazneno djelo.


PU Ljubuški će u redovnom postupku podnijeti Županijskom tužiteljstvu odgovarajuće Izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv D.P. (31) i M.P. (24).


Policijski službenici PU Ljubuški rasvijetlili su neprijavljenu krađu, te tešku krađu koja je prijavljena 15.rujna ove godine.


Temeljem suradnje s drugim BH policijskim agencijama, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, sredinom rujna ove godine došli su do spoznaja da je vjerojatno u mjestu Bijača izvršena krađa u kući u kojoj nitko ne živi.


O tim saznanjima Sektor kriminalističke policije MUP-a je izvijestio PU Ljubuški koja je kontaktirala kućepazitelja kuće čiji se vlasnik nalazi u inozemstvu, a nakon pregleda kuće kućepazitelj je izjavio da su iz kuće otuđeni motorna pila, laptop i nekoliko drugih predmeta.


Ujedno, 15.rujna PU Ljubuški je zaprimila prijavu da su nepoznati počinitelji provalili u obiteljsku kuću u Bijači, koja se nalazi u blizini kuće u kojoj je počinjena krađa.


Prema navodima iz prijave nepoznati počinitelji su, a nakon što su prethodno provalili u kuću, iz kuće otuđili dva televizora.


Operativnim radom kao mogući počinitelj opisnih kaznenih djela identificirani su A.G. (20) i N.G. (19), oba iz Prijedora.


Temeljem zahtjeva PU Ljubuški policijski službenici CIB Prijedor su lišili slobode A.G. (20) i N.G. (19) i predali ih policijskim službenicima PU Ljubuški, te je nad njima izvršena kriminalistička obrada u službenim prostorijama PU Ljubuški.


Izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da su A.G. (20) i N.G. (19) počinili kazneno djelo Krađa iz čl. 286. KZ-a F BiH, i kazneno djelo Teška krađa iz čl. 287. KZ-a F BiH, te će protiv istih biti podneseno odgovarajuće Izvješće o počinjenom kaznenom djelu.


Predmeti koji potječu iz kaznenih djela su pronađeni, i kada se za to steknu uvjeti bit će vraćeni vlasnicima.


Izvor: ŽZH Ministarstvo unutarnjih poslova

Uprava policije Ljubuški

Read 3963 times




Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering