arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Sunday, 27 April 2014 14:59

Priznao da je zapalio Duhansku stanicu u Ljubuškom

 I.Herceg | Dnevni list I.Herceg | Dnevni list

Mjesecima su građani Ljubuškog čekali na rezultate policijske istrage oko toga tko je podmetnuo veliki požar u napuštenoj zgradi Duhanske stanice usred grada, a jučer je napokon uhićen izvjesni Zlatko Nožić (26) kojeg se sumnjiči da je potpalio ovu zgradu.

Svjedoci ga otkrili

Podsjetimo, munjevit požar izbio je u Duhanskoj stanici u večernjim satima 14. studenoga 2013. godine. Za samo dvadesetak minuta razvio se ogroman plamen, vatreni jezici dizali su se desetak metara u zrak, te ni vatrogasci nisu mogli prići blizu, a mještani su u strahu gledali i slušali kako se urušavaju grede unutar zapaljenog paviljona. Strahovali su da će se vatrena stihija proširiti i na njihove domove.


Dva dana nakon te plamene noći, nakon što su vatrogasci uspjeli posve ugasiti vatru, policajci su zajedno s inspektorom za protupožarnu zaštitu MUP-a obavili očevid na zgarištu. Unutar zgrade je sve bilo spaljeno, te tada iz policije nisu mogli sa sigurnošću reći da je požar podmetnut, iako je sve na to upućivalo.


Ljubušaci su govorili kako misle da je ovdje riječ o paljevini, jer u napuštenoj Duhanskoj stanici nije bilo instalacija ili nečeg drugog što bi moglo izazvati požar. Već tada, ljubuški policajci su krenuli u potragu za piromanom, a tijekom zadnjih mjeseci obavili su veliki broj obavijesnih razgovora, te su ih pojedini svjedoci uputili na Nožića. Ovaj mladić je jučer bio pozvan na saslušanje u policijske prostorije, a iz MUP-a ZHŽ-a su rekli da su utvrdili postojanje osnovane sumnje da je isti 14. studenoga 2013. godine izazvao navedeni požar. Kako se neslužbeno prepričava, Nožić je jučer istražiteljima priznao da je on u večeri 14. studenog skrivio požar u Duhanskoj. Zašto je on to učinio, te kako je točno podmetnuo požar, nije priopćeno.

Zatvorska kazna

Zanimljivo je da je taj požar bio čak peti uzastopni požar u ovoj napuštenoj Duhanskoj stanici, ali iz policije zasad Nožića sumnjiče samo za taj. Tko je podmetnuo ranija četiri požara, još je nejasno. Podsjetimo, zbog čestih požara u Duhanskoj stanici neki su tvrdili da se oni namjerno potpaljuju kako bi se usporio proces prelaska stanice u vlasništvo Općine Ljubuški, pa se i nakon Nožićeva uhićenja postavljaju pitanja je li netko njega nagovorio da izazove požar, ili je to mladić učinio iz nekih svojih razloga. Zasad se ne zna da je on imao neku korist od paljenja Duhanske stanice. Inače, Nožiću je ranije bilo plaćeno da krade grede iz ovog napuštenog kompleksa, što je on i činio. Tada su Nožić i četvorica mladića ukrali više od 70 drvenih greda iz Duhanske stanice, a potom su ih, za novčanu naknadu, prodali ugostitelju koji ih je ugradio u svoj kafić koji je on pravio na jednom kupalištu u ljubuškoj općini. Iz policije su zasad, navodeći samo Nožićeve inicijale, rekli kako će protiv njega podnijeti izvješće zbog paljevine, a o tome zašto je on potpalio stanicu, još ne mogu govoriti. Tek kažu da njemu prijeti ozbiljna kazna. “Za kazneno djelo paljevine zaprijećena je kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina”, rekli su u MUP-u ZHŽ-a.

Read 2687 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering