arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Thursday, 01 May 2014 19:26

U prevrtanju hrvatskog autobusa u Italiji poginuo mladić s Pelješca porijeklom iz Šipovače

sipovaca-portal | LJ::portal sipovaca-portal | LJ::portal

U teškoj prometnoj nesreći autobusa s hrvatskim putnicima u Italiji smrtno je stradao Matijas Grbavac "Lovrić" (26) porijeklom iz Šipovače, a nastanjen na Trpnju, dok je 14 osoba ozlijeđeno.

 

Nesreća se dogodila noćas oko 3 sata na autocesti A13 između Bologne i Padove kada je autobus putničke agencije Alga Travel koji je putovao iz Zagreba u Rim sletio s autoceste.

Matijas se na kobno putovanje uputio sa djevojkom Barbarom R. (22) koja je također s Pelješca. Prema predviđenom planu sjedenja, trebao je biti u stražnjem dijelu autobusa, no iz nepoznatog razloga smjestio se na drugo mjesto, vjerojatno da bi mogao udobnije odspavati. Premještanje je očito bilo kobno: nakon što se autobus prevrnuo, jedini je poginuo.

- Ljudi moji, što sam to napravio - izvikivao je u šoku iskusni dugogodišnji vozač agencije Darko Tours dok je sa slomljenom rukom pokušavao pomoći putnicima iz Hrvatske i BiH da izađu iz autobusa. Nitko ne zna što se točno dogodilo, odnosno je li vozač na sekundu zaspao na ravnoj dionici ili je, pak, do slijetanja došlo zbog puknuća gume ili nekog drugog tehničkog kvara.

"Strašno nam je žao zbog tragedije koja se dogodila. Stradali mladić bio je naš vjerni gost i često je putovao s nama. Bio je s Pelješca, obitelj je obaviještena.O samoj nesreći ne znam detalje i nemam objašnjenje što se moglo dogoditi. U autobusu su s našim turistima bila dva vozača i vodič, autobus je novi, među najboljim u toj klasi što se kod nas može dobiti, a svi su putnici bili osigurani." - kazao je Tomislav Mijić, direktor Alga Travela.

Read 2955 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering