kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Subota, 04 Siječanj 2014 16:05

FOTO: Završena humanitarna akcija "REAKCIJA"

LJ::portal LJ::portal

Udruga Mladih Agape i ove godine organizirala je veliku humanitarnu akciju "REAKCIJA" te pod geslom "DAJUĆI MALO PRIMAMO VIŠESTRUKO" pomogli najugroženijim obiteljima ljubuške općine.

Akcije se održala od 16. do 18.12. "Volonteri koje ste mogli prepoznati po kapicama Djeda Božićnjaka i osmijesima, bili su raspoređeni na tri punkta u

gradu: ispred Doma Zdravlja, ispred Općine i ispred crkve sv. Kate. Prikupljali smo donacije i to u vidu novca, hrane, školskog pribora, ogrijeva, deka i igračaka. Navečer smo u našem gradu htjeli napraviti pravi božićni ugođaj i dati mu dašak popularnih božićnih sajmova. Šator je bio postavljen na Trgu Domovinske Zahvalnosti iza Općine i sajam je radio svaku večer od 19:00 do 23:00 sata.

Uz bogati kulturno-zabavni program, prodavalo se kuhano vino, kobasice, uštipci, čaj i kolači. A na jednom od štandova bile su i rukotvorine ljubuških kreativaca. Finale akcije bilo je 19.12 u Ohiu gdje smo priredili prestavu DUH BOŽIĆA u kojoj su glumili volonteri i članovi Udruge, te smo uz predstavu imali kulturno-zabavni program sa brojnim pjevačima, plesnim skupinama i bendovima.

Kroz četiri dana, prikupili smo 9677 KM. Uz volontere koji su nam se pridružili, a ove godine ih je bilo mnogo, uspjeli smo do Nove Godine posjetiti 267 obitelji i podijeliti oko 300 paketa. Uz živežne namirnice tj. 7,5 tona hrane koju smo za skupljeni novac kupili i podijelili, ugroženim obiteljima blagdane smo uljepšali i svime ostalim što su ljudi donijeli na naše štandove. Bilo je tu i namještaja, deka, ogrijeva i igračaka... Zahvaljujemo se svim donatorima i svim ljudima koji su svojim velikodušnim prilozima omogućili da naša akcija uspije te da svatko ima Božić kakav zaslužuje."

 

Pročitano 1226 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

dos locos 2

ding inzenjering