kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Srijeda, 22 Siječanj 2014 18:51

U Ljubuškom se gradi novi dom za stare i nemoćne osobe

Zorica Volarević | Dnevni list Zorica Volarević | Dnevni list

U petak, 24. siječnja s početkom u 11 sati u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom održat će se XVI. sjednica Općinskog vijeća na kojoj će se naći 17 točaka dnevnog reda

, među kojima i prijedlog zaključka o davanju suglasnosti za potpisivanje ugovora o izgradnji doma za stare i iznemogle osobe između Udruge “Kraljica obitelji” i Općine Ljubuški.

Kako smo neslužbeno doznali, investitori za ovaj projekt čija je vrijednost šest milijuna eura su Talijani, koji su u Ljubuškom prepoznali potencijal za ovakav projekt, a zadaća Općine je osigurati zemljište kao i infrastrukturne priključke. Objekt bi se smjestio na granici između Miletine i Hrašljana, a prema prezentiranom planu, velebno zdanje bi trebalo imati smještajne kapacitete za oko stotinjak starih i nemoćnih osoba. Prema informacijama koje smo dobili sa sastanka koji je organizirao općinski načelnik Nevenko Barbarić, na kojem je predsjednicima klubova vijećnika ukratko prezentiran cijeli projekt pa samim tim i ovaj ugovor, svi klubovi vijećnika su podržali ovu inicijativu. Vlasništvo objekta bi bilo općinsko, a nakon dvadeset godina prešlo bi u stalno općinsko vlasništvo. Zahtjev investitora je da se osigura rad velikom broju volontera, s tim da će zahtjev Općine Ljubuški biti da broj volontera ne smije biti veći od broja stalno zaposlenih, a prednost pri zapošljavanju svakako će se davati stanovnicima ove općine. Bit će ovo četvrti dom za stare i nemoćne na području Ljubuškog, pored Doma za stare i nemoćne “Sv. Josip Radnik”, onoga koji se nalazi u nekadašnjem Zavodu za odgoj ženske djece i omladine te Privatnog doma “Grubišić” koji se nalazi u Šipovači.

Na sjednici će se naći i prijedlozi odluka o pripajanju Umjetničke galerije Tihaljina – Mlade – Trebižat, Javne ustanove Ljubuški kulturni centar i Javne ustanove Ljubuški sportski centar s Javnom ustanovom Kulturno-sportski centar Ljubuški. Vijećnici će raspravljati i o prijedlogu rješenja o razrješenju ravnatelja Dječjeg vrtića Ljubuški u Ljubuškom te o prijedlogu rješenja o davanju suglasnosti na pravilnik o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Dječjeg vrtića Ljubuški. Dvije točke dnevnog reda se odnose na prijedloge rješenja o dodjeli na korištenje neizgrađenog građevnog zemljišta radi izgradnje stambenog objekta te rješenja o dodjeli na korištenje neizgrađenog građevnog zemljišta radi proširenja lokacije.

Pročitano 1038 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

dos locos 2

ding inzenjering