arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Sunday, 16 February 2014 19:34

Ivica i Ivan Ereš proslavili dijamantni pir

radisici.net radisici.net

Ivica Ereš r. Knezović i Ivan Ereš (Bože) proslavili su dijamantni pir, odnosno 60 godina braka u krugu svoje uže obitelji.


Prije 60 godina, 16. veljače 1954. u humačkoj župi sv. Ante vjenčali su se Ivica i Ivan Ereš. Vjenčao ih je tadašnji humački svećenik fra Eugen Tomić.
Dijamantni pir sam po sebi kaže da su prošli tvrd život ovog našeg podneblja, kruh sa sedam kora naše kršne i ponosne 'Ercegovine.
Osvrćući se unatrag, supružnici Ivica i Ivan kažu da su imali lijep ali i težak život koji su podnijeli kroz zajedništvo braka, te izrodili i kršćanski odgojili četvero djece,od kojih imaju trinaestero unučadi i četvero praunučadi.
„Uvijek smo o svemu zajednički odlučivali i podržavali jedan drugoga. Bez sloge u braku nema ništa. Na to mladi danas zaboravljaju, nestrpljivi su i brzo planu, a potom rastava nije daleko. Zato svim mladim parovima poručujemo da budu strpljivi i tolerantni jedno prema drugom i drže se Božjih zakona i poštuju jedno drugo, jer život je kao i rijeka pun nepoznanica koje treba prebroditi bez obzira na sve...“ poručuje nam ovo dvoje slavljenika.

Read 1385 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering