arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Wednesday, 05 February 2014 17:51

Građani u strahu od povećanog broja upala pluća

Dnevni list Dnevni list

Povećan broj zaraza i raznih bolesti u gradu na Neretvi aktualne su već neko vrijeme. 

Naime, građani su u strahu od mnogih bolesti, počevši od šuge, kao i ostalih virusa i zaraza koji su već nekoliko mjeseci prisutni u gradu na Neretvi, a čiji je razlog upravo zagađenje okoliša.

Uspaničeni stanovnici u strahu su svako dan zbog zraka koji udišu, a sada se pojavio i novi problem, a riječ je upravo o bolesti upale pluća.

Nema straha

Naime, kako tvrdi naš izvor, u zadnjih nekoliko dana sve je veći broj osoba oboljelih od upale pluća koji su zaprimljeni na Odjel pedijatrije KB-a Mostar. Radi se o nekoliko pacijenata s područja Ljubuškog, kako tvrdi naš izvor, koji su u bolnicu zaprimljeni sa simptomima kašlja te bez ikakvih naznaka da se radi o upali pluća. No, nakon detaljnih pregleda, odnosno tek nakon rendgenske snimke, ustanovljeno je da se ipak radi o ovoj bolesti i to na nekoliko pacijenata koji su u KB zaprimljeni s jednakim simptomima, a to je obični kašalj. Iz KB-a Mostar ističu kako ovaj virus postoji te da je trenutačno aktivan, ali da straha nema te da su respiratorne upale u ovom razdoblju normalne i prisutne.
- Sadašnje stanje ne odstupa od stanja u proteklim godinama što se tiče upale pluća, odnosno respiratornih bolesti. Naime, normalno je da u ovo vrijeme kada djelomično vladaju takve bolesti stanje bude upravo onako kakvo je trenutačno, kazala je šefica Odjela za pedijatriju KB-a Mostar Vesna Brkić koja je navela kako građani ne trebaju biti u velikom strahu, jer zaraza ne vlada te da ne trebaju paničariti.

Virusi i zaraze

Stanje u gradu Mostaru što se tiče zaraza i bolesti koje vladaju, za sada nije alarmantno, no građani svejedno strahuju. Naime, šuga je u porastu, a pojavili su se i novi slučajevi zaraze. U posljednje vrijeme bilježe se razne bolesti, koje navode građane upravo na veliku paniku te strah od još izraženijih zaraza koje bi mogle zavladati, kao i mogućih epidemija koje prijete.

Read 1419 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering