arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Wednesday, 18 December 2013 01:02

FOTO: Terenska nastava učenika Osnovne škole Tina Ujevića

LJ::portal LJ::portal

Pošto su ove godine iz prirode i društva učili o županijama, učiteljice  Osnovne škole Tina Ujevića iz Vitine odlučili su se za terensku nastavu upoznavanja svojih učenika sa županijskim središtima i razumijevanjem značenja središta za život ljudi.

U sklopu toga prvo odredište je bilo vrelo Borak i crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu, zatim je slijedila vožnja prema slapovima Kravice i Graničnom prijelazu Bijača u Ljubuškom.

U organizaciji terenske nastave sudjelovao je ravnatelj škole Jozo Zadro i učiteljice četvrtih razreda: Davorka Živković i Marija Zadro (Vitina), Vikica Bebek (P.O. Dole), Mirjana Kordić (P.O. Klobuk) i Ivanka Grizelj (P.O. Veljaci). Svaka se učiteljica za terensku nastavu pomno pripremila, tako da su tijekom putovanja upoznavali učenike s geografskim podacima i povijesnim činjenicama Ljubuškog, Gruda, Posušja i Širokog Brijega.
Ravnatelj škole je podijelio troškove prijevoza sa roditeljima, te osigurao sponzora Džajić commerce d.o.o. koji je pripremio sokove za djecu na izletu i tako uvelike olakšao izvođenje ove terenske nastave.
 
"Posebno lijepo bilo nam je na Graničnom prijelazu Bijača na koji smo došli pod pratnjom policije, gdje smo srdačno dočekani od granične policije i carine, uživali u predavanju objašnjavanja posla koji obavljaju i kao iznenađenje darovali su djecu slatkišima. Najzanimljiviji dio bio je dok je pas pregledavao auto i tražio drogu, te se igrao s učenicima. Na kraju radnog dana svi smo se zadovolji, obogaćeni novim iskustvom i znanjem vratili svojim kućama." - izjavila je za Lj::portal učiteljica Davorka Živković, jedna od organizatorica terenske nastave.

Read 3622 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering