kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Subota, 01 Ožujak 2014 11:29

Vlada kreditom podmiruje obveze prema socijali

Autor: Marija Medić Bošnjak | Večernji list Autor: Marija Medić Bošnjak | Večernji list

ZH županija se zadužuje za šest milijuna maraka

Vlada je na jučerašnjoj sjednici donijela i odluku o davanju suglasnosti na Program utroška sredstava “Tekući prijenosi za šumarstvo” utvrđenih proračunom županije Zapadnohercegovačke s kriterijima raspodjele sredstava za 2014. godinu

 

Vlada Zapadnohercegovačke županije jučer je na svojo sjednici donijela odluku o pokretanju procedure za kreditno zaduženje županije Zapadnohercegovačke. Radi se o kreditnom zaduženju u visini od 6 milijuna maraka. Novcem iz ovog zaduženja Vlada planira podmiriti obveze prema socijali i dio obveza za doprinose. Vlada se planira zadužiti u domaćim bankama, te će tako ovih dana biti raspisan natječaj za najpovoljnije uvjete kreditiranja.

Raspodjela sredstava
Vlada je na jučerašnjoj sjednici donijela i odluku o davanju suglasnosti na Program utroška sredstava “Tekući prijenosi za šumarstvo” utvrđenih proračunom županije Zapadnohercegovačke s kriterijima raspodjele sredstava za 2014. godinu. Nacrt zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju, koji je obrazložila resorna ministrica Helena Lončar, nije utvrđen na jučerašnjoj sjednici iz razloga što nisu stvoreni preduvjeti za provedbu ovoga zakona. Podsjetimo, premijer Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić je nedavno izjavio kako su plaće proračunskih korisnika posljednja stavka koju će dirati, ali da je županiji potrebno kreditno zaduženje kako bi mogla izmiriti druge obveze koje se od nje traže. Kreditno zaduženje Ćosić opravdava činjenicom da Vlada Zapadnohercegovačke županije uz trenutačne prihode ne može osigurati normalno funkcioniranje županije bez kredita. Ipak, naglašava se kako se ne radi o gomilanju zaduženja.

Objašnjenje zaduženja
“Mi se zadužujemo u skladu s mogućnostima. Kad se oslobodimo jednog kredita, uzimamo drugi”, objasnio je ovom prilikom Ćosić.

Pročitano 1607 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

dos locos 2

ding inzenjering