arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Wednesday, 05 March 2014 17:09

MUP ZZH provodi kampanju "Izaberi život bez oružja"

Autor: LJ::portal | MUP ZZH Autor: LJ::portal | MUP ZZH

Obavještavamo građane da je stupio na snagu Zakon o amnestiji za nedopušteno držanje minsko-eksplozivnih sredstava i oružja u Federaciji Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Zakon o amnestiji u FBiH).


Odredbama Zakona o amnestiji u FBiH propisano je, između ostaloga, da se "protiv osobe koja je dragovoljno predala ili prijavila minsko – esplozivna sredstava ili oružje, neće pokretati kazneni ili prekršajni postupak". Ovaj Zakon stupio je na snagu 23. siječnja 2014. godine a amnestija će trajati jednu godinu od dana stupanja na snagu ovog zakona.
Tijekom trajanja amnestije sve policijske agencije iz FBiH, u suradnji s UNDP-om, provodit će javnu kampanju u cilju poticanja građana da predaju oružje ili minsko-eksplozivna sredstva koja ilegalno posjeduju.


U tom cilju UNDP je financirao izradu promotivnih materijala (letaka koje ćemo dijeliti građanima i postera koje ćemo zalijepiti na zgradama institucija).
Inače, Zakon o amnestiji u FBiH objavljen je u Službenim novinama Federacije BiH (br. 5/14) a zainteresirani građani mogu pročitati navedeni zakon klikom OVDJE.

 

Sve građane koji ilegalno posjeduju oružje ili minsko - eksplozivna sredstva pozivamo da to prijave pozivom na besplatni telefonski broj 122.
Ponavljamo, protiv građana koji predaju oružje ili minsko – eksplozivna sredstava koja ilegalno posjeduju nećemo pokretati kazneni nit prekršajni postupak, a uz to svima jamčimo potpunu anonimnost.

unnamed

Read 1803 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering