arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Wednesday, 12 March 2014 10:23

Hodočašće u Lourdes za djecu i mlade s posebnim potrebama

Autor: LJ::portal Autor: LJ::portal

Biskupijski Caritas Mostar ove godine u suradnji s Udrugom roditelja djece s posebnim potrebama „Vedri osmijeh“ Mostar, organizira hodočašće u Lourdes za djecu i mlade s posebnim potrebama. Pastoralna tema ovogodišnjeg putovanja je „Radost obraćenja“.

Hodočašće u tjednu poslije najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa posebno je milosno vrijeme kada brojna djeca i mladi s posebnim potrebama iz cijelog svijeta hodočaste u najpoznatije Marijino svetište Lourdes gdje zajedno slave Euharistiju, mole se i ufaju u Gospin zagovor i druže se.

lj
 Caritas Mostar i Udruga roditelja djece s posebnim potrebama „Vedri osmijeh“ovim povodom uputili su na više adresa molbu za financijsku podršku ovoga projekta.
Svi koji žele podržati ovaj projekt mogu se obratiti Caritasu Mostar ili u  Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama „Vedri osmijeh“.
Mladi s posebnim potrebama iz Bosne i Hercegovine, a kroz inicijativu volontera organizacija koje brinu o njima, žele postati dio ove akcije čiji korijeni sežu u davnu 1954. godinu kada je mladi engleski liječnik Michael Strode poveo skupinu djece i mladih s posebnim potrebama na hodočašće u Lourdes. Mnogi su bili oduševljeni ovim pothvatom i organizacijom te se sljedećih godina broj malih hodočasnika s posebnim potrebama povećao. Godine 1956. utemeljena je organizacija Handicapped Children's Pilgrimage Trust – Hodočašće djece s posebnim potrebama (HCPT) s ciljem redovitog godišnjeg organiziranja hodočašća djece i mladih s posebnim potrebama u Lurd.
Skupina hodočasnika koji su 1972. godine iz Irske, u organizaciji HCPT hodočastili u Lourdes, utemeljili su u Irskoj neovisnu organizaciju Irish HCPT u svrhu financijske potpore djeci s posebnim potrebama koja žele hodočastiti u Lourdes. Ovi mladi hodočasnici u Marijinu svetištu provedu tjedan zajedničkog slavljena Euharistije, molitve, razmatranja te pjesme i druženja.
Sva su djeca posebna i najljepši su dar od Boga. Djeca sa posebnim potrebama nas uče da budemo samo malo strpljiviji i uporniji što nam oni uzvraćaju bezuslovnom ljubavlju. Vašom potporom hodčašća u Loudres zajedno ćemo pokušati uzvratiti im djelić te iste ljubavi.

Više informacija pročitajte OVDJE.

Read 2067 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

dos locos 2

ding inzenjering