arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Wednesday, 19 March 2014 21:57

FOTO: Danas u Ljubuškom održana kampanja “Biraj život bez oružja“

Autor: LJ::portal Autor: LJ::portal

Današnje aktivnosti provodimo u sklopu kampanje budi na pravoj strani i provedi život bez oružja. Riječ je o kampanji koju na prostoru cijele Bosne i Hercegovine provode Ministarstva unutrašnjih poslova RS, županijska ministarstava unutrašnjih poslova i Policija Brčko distrikta BiH.

Partneri kampanje su UNDP, UNICEF, OSCE misija u BiH, Vlada Velike Britanije i Međunarodni komitet Crvenog križa. U neposrednom kontaktu s građanima hostese angažirane od strane UNDP-a dijelile su danas na Trgu domovinske zahvalnosti građanima prigodne poklone kao i letke u kojima se upozorava na rizike od posjedovanja nelegalnog oružja. Kroz  spomenute  aktivnosti stanovništvo je informirano o Zakonu koji omogućava svim građanima da oružje i minsko-eksplozivna sredstva koje imaju u nelegalnom posjedu bez ikakve sankcije predaju Policiji.  - rekao je za LJ::portal glasnogovornik MUP-a ZHŽ, Damir Čutura.

 

U 14 sati u prostorijama Gradske vijećnice u Ljubuškom održan je okrugli stol: “Biraj život bez oružja“ koji je imao za cilj jačanje svijesti o opasnostima posjedovanja nelegalnog malog oružja i lakog naoružanja u domaćinstvima širom BiH.

Na ovom otvorenom dijalogu na kojem su između ostalog bili predstavnici policije, bilo je riječi o cijelom fenomenu, razmjerima kaznene prijave posjedovanja nelegalnog oružja, te o opasnostima i rizicima posjedovanja oružja.

 

 

 

Read 9060 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering