kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Utorak, 17 Siječanj 2017 20:06

Dođite i uživajte u jedinstvenoj karnevalskoj zabavi

Piše: Antonela Marinović Musa | Dnevni list Piše: Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Ljubuški Karneval, najveća i najveselija manifestacija u gradu, i ove godine donosi niz zanimljivosti. Najzvučniju novost, svakako, predstavlja dolazak Miroslava Škore, jednog od najpopularnijih hrvatskih pjevača.

U okviru karnevalskih svečanosti, u Ljubuškom su i proteklih godina gostovali brojni poznati glumci, komičari i glazbenici, od afričkog Ljubušaka Antimona Čule, do mostarskog ćiraša Marinka Ćutuka iz Audicije. Ipak, Miroslav Škoro svakako je najveća glazbena zvijezda koja će kročiti na tlo Karnevalske Republike Ljubuški.

 

Škoro poseban gost

 

Kako navode organizatori, prvu veliku novost 19. po redu manifestacije predstavlja Dječji Karneval, koji će se po prvi put u Ljubuškom održati sedam dana prije „Velikog Karnevala“. Tako će 19. veljače male maškare iz ljubuških osnovnih škola i dječjih vrtića formirati pred OŠ Marka Marulića dječju karnevalsku povorku, koja će svoj mimohod gradskim ulicama završiti na središnjem gradskom trgu. Tamo će se nastaviti dječji karnevalski program, nastupima svih dječjih skupina, kao i kratkim doskočicama voditelja.

Sedam dana kasnije, 26. veljače, na tradicionalnu ljubušku pokladnu nedjelju, kreće već dobro poznato karnevalsko ludilo od ranih jutarnjih sati. Karnevalska vozila će, kako tradicija nalaže, krenuti iz Prologa te prolaziti kroz većinu sela općine Ljubuški gdje će im se priključiti brojni sudionici.

Dolaskom u grad, program se nastavlja u ponešto izmijenjenom obliku u odnosu na protekle godine. Skup maškara bit će točno u podne na Autobusnom kolodvoru u Ljubuškom. Program na Centru malih sportova započet će u 13, a završiti oko 15 sati. Ovog puta, gledatelji koji žele nazočiti karnevalskom programu i koncertu Miroslava Škore, trebat će izdvojiti simboličan iznos novca za cijenu ulaznice. Naime, ulaznice će se prodavati po cijeni  od 5 KM u pretprodaji, a 7 KM na dan karnevalske fešte. Za djecu, pak, ulaz će biti besplatan.

 

Besplatan karnevalski grah

 

Novost je i to kako će posjetiteljima na raspolaganju biti i štandovi s hranom i pićem, a karnevalski grah dijelit će se besplatno. Ulaz za gledatelje bit će otvoren od 11 sati.

Po završetku programa na Centru malih sportova, karnevalska karavana seli se ponovno u selo Prolog, gdje je i sve počelo. U Prologu se program nastavlja po „utabanoj šemi“, spaljivanje Marka Karnevala, vatromet, nastupi KUD-ova, dodjele nagrada za najbolje maske, kao i bal pod maskama do kasno u noć.

Dodajmo i to kako će, po pitanju prodaje ulaznica, u Ljubuškom biti više prodajnih mjesta, a po jedno prodajno mjesto bit će organizirano i u ostalim hercegovačkim gradovima.

Pročitano 3650 putaPročitajte još na Ljubuškom portalu:


Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

Komentari   

+1 #1 Guest 2017-01-18 12:08
Ajde napokon nešto pametno u Ljubuškom ;-)
Citat
-1 #2 Guest 2017-01-18 18:55
jadezeovci sve u gradu ste uništili pa i mačkare će te tom naplatom [ccc]ta-JUDINI SINOVI
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

vtc nov 16 12 16

dos locos 2

ding inzenjering