kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Ponedjeljak, 30 Siječanj 2017 21:52

Isplata mirovina počinje 6. veljače

Piše: Dnevni list Piše: Dnevni list

Direktor Federalnog zavoda PIO Zijad Krnjić je najavio da će isplata siječanjskih mirovina početi 6. veljače. U izjavi za medije, Krnjić je izrazio očekivanje da će i Dom naroda u istom tekstu kao i Zastupnički dom Parlamenta FBiH usvojiti Prijedlog Zakona o mirovinsko-invalidskom osiguranju.

Istakao je da zakon donosi značajne novine u odnosu na dosadašnji, naročito u izračunu visine penzije, a i u uvjetima za penzioniranje, te naglasio da će isplata penzija, u roku dvije godine, prijeći na trezor FBiH.

Podsjetio je da u periodu definiranja zakonskih normi, a i danas FZMIO je, imao  primjedbu na visinu početne vrijednosti boda, koja je na kraju definirana na 13,60 KM.

Kazao je da je deficit smanjen jer je u zadnjem kvartalu godine bilo većeg prihoda, ali da su potraživanja još velika, više od milijardu KM.

Pročitano 420 putaPročitajte još na Ljubuškom portalu:


Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

vtc nov 16 12 16

dos locos 2

ding inzenjering