arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Thursday, 17 July 2014 23:57

Nepovratna sredstva: Prijavite se na natječaj Federalnog ministarstva obrta i poduzetništva

Nepovratna sredstva: Prijavite se na natječaj Federalnog ministarstva obrta i poduzetništva

Na temelju Odluke o usvajanju Programa utroška dijela sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava Tekućeg transfera utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2014. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta objavilo je Javni natječaj...

za za odabir korisnika sredstava Tekućih transfera – grant (nepovratna sredstva). Predmet Javnog natjecaja je prikupljanje prijava za odabir korisnika sredstava Tekućih transfera - grant , utvrđenih u razdjelu 50. Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2014. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta, za 13 projekata.

Projekti koji mogu aplicirati na natječaj su:

 1. Poticaji inovatorima-pojedincima
 2. Stipendiranje učenika koji se obrazuju za tradicionalne i stare zanate 3 Poticaj udruženjima i komorama
 3. Poticaj obrazovnim institucijama
 4. Poticaj projektima koje financira EU i drugi inozemni donatori
 5. Tehničko usklađivanje (uvođenje ISO i HACCP standarda i osiguranje CE znaka)
 6. Poticaji tradicionalnim i starim zanatima
 7. Poticaj poduzetništvu žena
 8. Poticaj poduzetništvu mladih  
 9. Subvencionisanje kamata na poduzetničke kredite
 10. Poticaji novoosnovanim subjektima malog gospodarstva  
 11. Poticaji poduzetnicima izvoznicima
 12. Poticaj za promociju poduzetništva

Izbor korisnika financijskih sredstava vrši Povjerenstvo za izbor korisnika sredstava, koje ima zadatak da, u skladu sa odredbama Pravilnika o postupcima u provedbi Programa razvoja male privrede („Službene novine Federacije BiH“, broj 18/09), i na temelju propisanih kriterija iz Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava Tekućeg transfera i ovog natječaja, izvrši rangiranje korisnika grant financijskih sredstava. Povjerenstvo za izbor korisnika sredstava imenuje federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta.

Sve potrebne informacije i dokumentaciju za sudjelovanje na Javnom natječaju mogu se preuzeti elektronskim putem na internet stranici Ministarstva (www.fmrpo.gov.ba) pod izbornikom NATJEČAJI (POTICAJI 2014 – GRANT SREDSTVA 2014.) ili u prostorijama Ministarstva u Mostaru, ulica Dr. Ante Starčevića bb (Hotel „Ero“) svakim radnim danom u vremenu od 10-14 sati.
Rok za dostavu prijava je 30 dana od dana objavljivanja Javnog natječaja u „Službenim novinama Federacije BiH“, odnosno do 15. 8. 2014. godine. - priopćeno je iz Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Read 2498 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering