arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Tuesday, 26 August 2014 09:18

Od rujna autocesta između Međugorja i Hrvatske

Autor: HINA Autor: HINA

Autocesta na dijelu koridora V c koji prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu mogla bi u cijelosti biti dovršena do 2020. godine ukoliko bi se gradnja nastavila trenutačnom dinamikom, izjavio je u ponedjeljak direktor tvrtke Autoceste Federacije BiH Ensad Karić uoči otvaranja nove dionice autoceste na pravcu između Sarajeva i Zenice

 

Novih šest kilometara autoceste koji uključuju i tunel dug tri kilometra opremljen svim potrebnim sadržajima za upravljanje i nadzor prometa praktično su prvi put izravno povezali Sarajevo i Zenicu suvremenom prometnicom dugom 53 kilometra.

Za komercijalni promet ta će dionica biti otvorena u utorak ujutro, a Karić je lokalnim medijima najavio kako se do kraja rujna može očekivati dovršenje još dvije dionice.

'Za petnaest dana bit će dovršena dionica koja povezuje Međugorje i granicu s Hrvatskom. Riječ je o dionici dugoj deset kilometara pa će na taj način BiH prvi put biti povezana s mrežom europskih autocesta', izjavio je Karić lokalnim medijima.

Uz to bi do kraja rujna trebala biti dovršena dionica koja od Sarajeva vodi prema mjestu Tarčin, čime bi se izgradilo oko stotinu kiometara autoceste na koridoru V c koja je kroz BiH projektirana u dužini od 330 kilometara.

Read 2404 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering