arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Saturday, 20 September 2014 19:26

Od obnove hotela 'Bigeste' zasad vjerojatno ne će biti ništa

Autor: Večernji list | LJ::portal Autor: Večernji list | LJ::portal

Najavu obnove hotela Bigeste od predstavnika tvrtke Unitrade, koja ga je kupila, Ijubuška javnost je dočekala pozitivno. Medijima i zainteresiranim građanima je u siječnju 2011. u Gradskoj vijećnici bombastično i samouvjereno predstavljen projekt planiranih radova

prema kojem je Ljubuški trebao dobiti hotel s četiri zvjezdice i zaposliti 50 radnika. Govorilo se da će Unitrade uložiti više od 8,000.000 KM.

 

 - Želim naglasiti kako Unitrade nije hotel kupio kako bi zaradio ogromni novac iz njegova postojanja i budućeg rada. Unitrade je kao tvrtka potekao iz ove sredine i dio sredstava vlastitog uspjeha želi vratiti lokalnoj zajednici kroz ova ulaganja i tako zbrinuti određeni broj nezaposlenih ljudi - rekao je među ostalim kasnije pismeno u odgovorima na pitanja novinaru Večernjeg lista direktor Planinić.

 

Rekao je i to daje Unitrade ispunio obveze prema županijskoj Agenciji za privatizaciju koje su iznosile više od 1,300.000 KM, da su svi bivši djelatnici zbrinuti i sve zakonske obveze prema njima ispunjene. Naveo je tehničke poteškoće zbog kojih početak radova kasni, no bio je odlučan da će za koji mjesec početi.

 

No, hotel je i danas u jadnom stanju u kakvom je još od završetka rata. To je pitanje postavljano nekoliko puta na OV-u Ljubuškog. Načelnik Nevenko Barbarić je pozivao na strpljenje. Ipak, do danas ništa se još nije riješilo. I prije nekoliko dana na OV-u je ponovno pokrenuto i postavljeno isto pitanje prenosi Večernji list.

 

 - Neslužbeno sam doznao, a nemam nikakav pisani trag, daje Upravni odbor Agencije za privatizaciju ZHŽ donio odluku o raskidu ugovora zbog nepoštovanja odredbi i članova tog ugovora - odgovorio je načelnik Barbarić vijećnicima na aktualnom satu.

Read 2941 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering