kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Utorak, 18 Studeni 2014 21:13

Hoteli u Širokom Brijegu od 1997. nisu prijavili nijednog gosta i nitko ih ne kažnjava

Autor: M. Hodžić | Dnevni avaz Autor: M. Hodžić | Dnevni avaz

Atraktivno izletište ispod vodopada Kravice na rijeci Trebižat kod Ljubuškog tijekom protekle ljetne sezone posjetilo je više od 100.000 turista iz BiH i cijelog svijeta. Iz Turističke zajednice ZHŽ kažu da su to vrlo dobri podaci, ističući da je Kravice u jednom danu znalo posjetiti više od 2.000 kupača i izletnika.

Organizirani dolasci

Lani je ljubuško javno poduzeće “Parkovi” počelo s naplatom ulaza na ovo izletište, pa je tako pojedinačna dnevna karta koštala jednu marku.

 

”Prodano je oko 65.000 karata u ovoj godini, s tim što, kad turisti dolaze organizirano, onda im se daju grupne karte. Ali na temelju prodanih karata i tih organiziranih posjeta, računaju da je bilo više od 100.000 posjetitelja ove godine,” ističe Grgo Mikulić, direktor Turističke zajednice ŽZH.

 

Osim na Kravicama, zabilježena je i velika posjeta turista, naročito Italijana, Parku prirode ”Blidinje”, muzeju na Humcu kod Ljubuškog, galeriji i riznici u Širokom Brijegu te “Zavodu svete obitelji”.

 

No, točne podatke o broju turista koji su, osim Kravica, posjetili i druga atraktivna mjesta u ovoj županiji tijekom ove godine Mikulić nije mogao iznijeti s obzirom na to da, kako je i sam kazao, vlasnici pansiona, apartmana, motela i hotela i dalje izbjegavaju prijavljivati goste.

 

Povratna informacija

”Neće da ih prijave samo zato da ne bi platili boravišnu taksu, što bi morali po zakonu, tako da mi nemamo apsolutno nikakve povratne informacije. U Širokom Brijegu imate hotele koji rade od 1997. godine i nikad još nijednog gosta nisu prijavili, a nitko ih ne kažnjava. Sva ta akumulirana potraživanja mi evidentiramo i čak i pismeno vršimo prijave, ali sve ostaje na tome jer Porezna uprava vrlo loše reagira na sve naše primjedbe,” poručuje Mikulić.

Pročitano 1858 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

dos locos 2

ding inzenjering