kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Četvrtak, 18 Prosinac 2014 21:00

Elektroprivreda HZ-HB najkompanija, a generalni direktor Nikola Krešić najmenadžer u 2014. godini

Autor: Ephzhb.ba Autor: Ephzhb.ba

Nakon dvije nagrade za 2013. godinu (najmenadžer u BiH i najmenadžer jugoistočne Europe) generalni direktor Elektroprivrede HZHB Nikola Krešić primio je prestižne nagrade i za 2014. godinu, na ceremoniji izbora najmenadžera  i najkompanija održanoj 16.12. 2014. godine

u Banjalučkim banskim dvorima.


JP Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar pripala je najveća nagrada Najkompanija 2014. godine', a generalnom  direktoru nagrada Najmenadžer 2014. – šampion šampiona biznisa. Poduzeću je također dodijeljena i zlatna plaketa, a direktoru Krešiću pozlaćena kristalna statua.


Ovo je bila 31. dodjela nagrada u organizaciji Agencije za izbor najmenadžera BiH jugoistočne i srednje Europe koja je i ovaj put na svečanosti okupila brojne menadžere, gospodarstvenike iz BiH i Europe, predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti Bosne i Hercegovine i brojne druge goste iz javnoga života.


U obrazloženju Regionalnoga neovisnoga žirija rečeno je da se Elektroprivreda HZ HB i njezinom generalnom direktoru dodjeljuju nagrade za izvanredno poslovanje, kao najboljoj kompaniji iz područja elektroprivrede – za lidersku poziciju Šampion biznisa i najkompanija u  Bosni i Hercegovini.


Direktor Krešić je u veoma konkretnom i iscrpnom izlaganju predstavio uspješne rezultate kompanije, te jasno definirao koncept i pristup daljnjega funkcioniranja i razvoja poduzeća, kao najuspješnijem u ovom području gospodarstva na našim prostorima. Istaknuo je kako su elektroenergetske mogućnosti najveća razvojna šansa Bosne i Hercegovine kojoj gospodarstvenici i vlasti u BiH  trebaju posvetiti najveću pozornost, koristeći komparativne prednosti i potencijale koje imamo.  


Prema riječima organizatora Izbora najmenadžera dodjela ovogodišnjih 20 priznanja u različitim kategorijama ima za cilj  promovirati najuspješnije ljude koji hoće i mogu mijenjati svijet na bolje, koji ne traže izgovore nego rade i stvaraju, grade bolju budućnost i otvaraju svjetlije perspektive ne samo u BiH nego u široj regiji.

 

Kao i ranijih godina predstavnici Elektroprivrede HZHB aktivno su sudjelovali i na  tradicionalnoj  međunarodnoj  poslovnoj konferenciji održanoj prije dodjele nagrada čija je tema bila Kuda i kako dalje u biznisu u 2015. godini, u svjetlu najnovije njemačko-engleske odnosno inicijative Europske unije i približavanja Bosne i Hercegovine kandidaturi za članstvo u Europskoj  uniji.

Pročitano 1432 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

dos locos 2

ding inzenjering