arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Tuesday, 04 February 2014 15:55

Počeo projekt po kojem bi se otvarala nova radna mjesta

Dnevni list Dnevni list

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Švedska međunarodna agencije za razvoj i suradnju (Sida)

potpisale su danas u Sarajevu Memorandum o razumijevanju sa šest partnerskih općina čime je službeno počeo Projekt unapređenja lokalnog razvoja (GOLD).


Cilj mu je pružiti podršku lokalnim zajednicama na ekonomskom razvoju, privlačenju investicija, ali i otvaranju novih radnih mjesta. Direktor Misije USAID-a u BiH David Barth i savjetnik SIDA-e Pelle Persson potpisali su Memorandum s gradonačelnicima Banje Luke i Bijeljine, Bihaća, Centra Sarajevo, Ljubuškog i Tuzle.
- Fokus partnerskih općina i USAID/Sida GOLD projekta bit će prvenstveno otvaranje novih radnih mjesta. Projekt će pomoći odabranim općinama da iskoriste svoje neiskorištene potencijale da bi se otvorila nova radna mjesta za bh. građane, prilagodile kvalifikacije i vještine nezaposlenih osoba potrebama tržišta rada i smanjila stopa nezaposlenih mladih, rekao je Barth. On napominje kako je kod mladih izuzetno visoka stopa nezaposlenosti iznosi čak 63 posto.


Početna vrijednost projekta je 20 milijuna dolara, a projekt bi trebao trajati 4,5 godina. Projekt će surađivati sa 47 općina koje će imati na raspolaganju istu podršku i usluge.
- Podržat ćemo bh. kompanije da dostignu europske standarde kvalitete da bi se povećao izvoz, te pomoći općinama da bolje i transparentnije upravljaju javnim financijama, unaprijede poslovno okruženje da bi se olakšalo poslovanje tvrtkama i potaknulo poduzetništvo, kaže Persson.

Read 1693 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering