arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Thursday, 06 February 2014 17:17

Izgradnja kanalizacijske mreže teče punom parom

Antonija Bradvica | Dnevni list Antonija Bradvica | Dnevni list

Općina Ljubuški je zajedno s Agencijom za vodno područje Jadranskog mora iz Mostara i Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva,

u devetom mjesecu prošle godine krenula u realizaciju projekta izgradnje kanalizacijske mreže na području općine Ljubuški.

Radovi su bili predviđeni na tri lokacije. Prva lokacija je Ulica Leopolda Mandića, u koju ulazi Ulica Alojzija Stepinca, zatim Bučinska cesta zajedno sa sekundarnim kanalizacijskim kanalima Novog naselja te na koncu Međugorska cesta od lokacije željezarije Boto, cijelim Ceranskim pravcem gdje će se obuhvatiti i cijelo Cerno.

Ubrzati dinamiku radova  

Projekt izgradnje u potpunosti financira Svjetska banka iz IPA programa 2010. i njegova vrijednost iznosi 1,9 milijuna eura odnosno 3,7 milijuna maraka. Od toga 3,1 milijun maraka je predviđeno za kanalizacijski sustav, dok je preostali dio 600 tisuća maraka predviđen za rekonstrukciju pročistača otpadnih voda na Matinjevcu te izradu projektne dokumentacije za zapadni krak prema Proboju.
Rok izvođenja radova bio je predviđen u trajanju od deset mjeseci. Budući da je prošla već gotovo polovica predviđenog roka, kontaktirali smo menadžera projekta izgradnje kanalizacijske mreže u Ljubuškom, Deana Rašića koji je potvrdio kako se radovi odvijaju po određenoj dinamici radova.
“Radovi se i dalje odvijaju u Ulici Leopolda Mandića te su počeli radovi i u Ulici Petra Berislavića, također imam informaciju  da će uskoro krenuti i izvođenje radova na lokaciji Cerno”, rekao je Rašić, dodajući kako očekuje da će se povećati broj radnih strojeva i ljudi te samim time ubrzati i dinamika radova, a sve kako ne bi došlo do nekih velikih prolongiranja.

Rok do srpnja

Nadzor projektanta, kaže nadalje Rašić, zahtijevao je da se poveća broj radne strukture jer je u interesu njima, ali i Svjetskoj banci da se radovi dovrše u predviđenom roku, tj. do srpnja ove godine. Iako postoji mogućnost za nekim prolongiranjima zbog vremenskih neprilika ili nekih nepredvidivih situacija, ne očekuju se prevelika odugovlačenja. Unatoč obećanjima da će se radovi privesti kraju u dogovorenom roku i da će se maksimalno ići u prilog građanima, mogu se čuti negodovanja mještana kojima je onemogućeno kretanje prijevoznim sredstvima dok radovi traju.

Read 1776 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering