arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Friday, 27 February 2015 00:29

Za 11 mjeseci biti će izgrađene benzinske crpke s obje strane odmorišta Kravica

Autor: Brotnjo.info Autor: Brotnjo.info

Direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić i direktor Holdina d.o.o. Sarajevo Ante Aralica potpisali su danas dva ugovora o korištenju cestovnog zemljišta i obavljanju pratećih djelatnosti na autocesti A1 za odmorišta  PUO Lepenica i PUO Kravica.

Na dionicama Međugorje – Bijača i Sarajevo Zapad – Tarčin puštenim u promet prošle godine gradit će se prateći uslužni objekti (PUO) da bi se putnicima osigurao puni komfor, kako je to uostalom i uobičajeno u svijetu.

 

„JP Autoceste FBiH ovim ugovorima reagiraju izgradnju objekata na odmorištima u vrijednosti investicija od 12 milijuna KM. Izgradnjom uslužnih objekata na odmorištima želimo vozačima i putnicima omogućiti sigurniju i udobniju vožnju, ugodan predah i siguran nastavak putovanja.“, izjavio je Ensad Karić direktor JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar.

JP Autoceste FBiH ustupa na korištenje cestovno zemljište za izgradnju pratećih uslužnih objekata i obavljanje pratećih djelatnosti na osnovu javnog oglasa provedenog u studenom prošle godine na rok od 20 godina.

 

Na dvostranim odmorištima Lepenica i Kravica, s obje strane prometnice u roku od 11 mjeseci izgradit će se benzinske crpke s trgovinom, caffe barom i restoranom. Korisnicima će usluge biti pružane 24 sata dnevno.

 

“Vrlo smo zadovoljni, te uvjereni da su ove četiri benzinske crpke tek početak širenja INA mreže u Bosni i Hercegovini i suradnje s JP Autoceste FBiH.  Investicija od preko 12 milijuna KM će osigurati izgradnju objekata po najvišim europskim standardima objekata slične namjene gdje ćemo vozačima ponuditi bogat izbor proizvoda, te ugodno mjesto za odmor”, kazao je Ante Aralica, direktor društva Holdina d.o.o. Sarajevo.

 

Prihodi od naknade za korištenje cestovnog zemljišta JP Autoceste FBiH će uložiti u daljnju izgradnju autoceste na Koridoru Vc - priopćeno je iz Autocesta FBiH.

 

Read 1970 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering