kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Ponedjeljak, 22 Lipanj 2015 11:50

FOTO: Na jesen otvaranje poslovnog inkubatora

Autor: LJ::portal Autor: LJ::portal FOTO: LJ::portal

Otvaranje tvrtke na području Zapadnohercegovačke županije od ove jeseni  bi zahvaljujući projektu „Home grown business“ kojem je koordinator Javna ustanova Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke – HERAG trebalo biti znatno lakše i jednostavnije. 

Projekt se sastoji od više segmenata, od kojih je svakako među najznačajniji m izgradnja poslovnog inkubatora koji će se nalaziti na području općine Ljubuški, ali će biti na raspolaganju poduzetnicima iz cijele županije. Radi se o objektu vrijednom 250 000 eura, koji se prostire na 670 metara četvornih , a svrha mu je na neki način predstavljati dom za razvoj novih tvrtki i obrta. „Poslovni inkubator će svim potencijalnim poduzetnicima , sa područja ZHŽ-a, čiji poslovni plan obećava realne mogućnosti razvoja osigurati povoljne uvijete rada, početne prostorije, administrativnu poslovnu podršku,  stručno savjetovanje i ostalu potrebnu pomoć za pokretanje uspješne tvrtke“, kaže Ivan Jelčić ravnatelj HERAG-a. 

 

Također HERAG će kroz ovaj projekt nastojat  novim poduzetnicima pomoći i u segmentu marketinga, odnosno približavanja tvrtke i njenih proizvoda ili usluga potencijalnim korisnicima. Završetak građevinskih radova na objektu poslovnog inkubatora za kojeg je Općina Ljubuški dala zemljište i osigurala sve potrebne dozvole i komunalne priključke očekuje se početkom kolovoza, nakon čega slijedi opremanje prostorija. Službeno otvaranje ovog objekta očekuje se početkom jeseni. Uz poslovni inkubator projekt  „Home grown business“ podrazumijeva i novčani fond u vrijednosti 60 000 eura za koji će novi poduzetnici moći aplicirati po otvaranju poslovnog inkubatora. 

 

Cilj fonda je pomoći , odnosno sufinancirati poduzetnicima pokretanje poslovne djelatnosti.  Također u okviru spomenutog projekta stvorit će se mreža mentora i animatora koji će savjetima pomagati poduzetnicima, ne samo u objektu inkubatora, nego bilo gdje na prostoru ZHŽ-a. Inače, ukupna vrijednost projekta „Home grown business“  je 630.145,05 eura, a financiran je sredstvima EU putem programa EU za potporu lokalno ekonomskom razvoju u Bosni i Hercegovini.  Uz koordinatora Javnu  ustanovu  Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke–HERAG u projektu kao partneri sudjeluju Vlada Županije Zapadnohercegovačke, Općina Ljubuški, Udruga gospodarstvenika Posušje i Udruga poljodjelaca u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

 

Pročitano 1612 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

dos locos 2

ding inzenjering