arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Monday, 03 August 2015 13:33

VIDEO: Direktor agencije za privatizaciju o raskinutim ugovori s kupcima privatiziranih firmi

Autor: Ivana Bešlić | federalna.ba Autor: Ivana Bešlić | federalna.ba

Doznajemo da će Agencija protiv bivšeg v.d. direktora Tkaonice Ivana Hercega podignuti tužbu. Na njegovo mjesto sjela je Mira Tomić. Konačan stav o nadoknadi štete donijet će Vlada ZHŽ-a. 

 

 


Agencija za privatizaciju Zapadnohercegovačke županije u proteklom periodu raskinula je kupoprodajne ugovore sa kupcima pet privatiziranih firmi u ovoj Županiji. Investicije izostale, štete milijunske. Uskoro slijedi kontrola rada i ostalih privatiziranih firmi.

"Radi se o poduzećima Ukras kamen Posušje, Tvornica kružnih pila Posušje, Ljubuška tkaonica, Sep Nova Posušje i Novo Rent Široki Brijeg. Te privatizacije možemo okarakterizirati kao neuspješne privatizacije jer je Agencija za privatizaciju morala u svim tim slučajevima pokrenuti sudski postupak raskida ugovora", objašnjava Ivan Prskalo, ravnatelj Agencije za privatizaciju ZHŽ-a.

videoprilog Ivane Bešlić (Dnevnik 2)

Ugovori u svih pet poduzeća obećavali su ulaganje od ukupno 11 milijuna maraka - a, kao na primjeru Ljubuške tkaonice - opljačkalo se što se opljačkati da.

 

"Već deset godina ista situacija. V.d. direktori se stalno mijenjaju, ali nikakvog rezultata nema. Već deset godina nemam ni plaće ni ništa, 19 godina i 9 mjeseci imam uplaćenog staža, a 39 provedenog u tkaonici", priča Ljilja Škrobo, jedna od radnica.

 

Doznajemo da će Agencija protiv bivšeg v.d. direktora Tkaonice Ivana Hercega podignuti tužbu. Na njegovo mjesto sjela je Mira Tomić. Konačan stav o nadoknadi štete donijet će Vlada ZHK-a.  

 

Prskalo najavljuje da Agencija za privatizaciju u slijedećem razdoblju u ovim poduzećima namjerava izvršiti povrat u državno vlasništvo, sastaviti početne bilance i staviti poduzeća ponovno u postupak privatizacije.

 

Pročešljat će se poslovanje Veterinarske stanice u Posušju i još dva poduzeća - Bigeste Ljubuški i Altra Široki Brijeg. Očekuje ih kontrola ugovornih obveza.

 

Read 1991 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering