arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Monday, 07 September 2015 12:09

Za nove plastenike predviđeno 30.000 KM

Autor: Ivan Kaleb | Večernji list Autor: Ivan Kaleb | Večernji list

Općina Ljubuški, koja spada u sami vrh kada je riječ o prirodnim mogućnostima za razvoj poljodjelstva u Hercegovini, podupire izgradnju i podizanje novih plastenika.

Za tu namjenu predviđena su i određena novčana sredstva u proračunu, a ovih dana općinski načelnik donio je pravilnik kojim se regulira način ostvarenja i dobivanja novčane potpore.

 

Visina novčane potpore iznosi tri konvertibilne marke po četvornome metru površine izgrađenog plastenika.

 

Upis u registar

Pravo na njezino dobivanje i korištenje imaju sve fizičke i pravne osobe koje zadovoljavaju postavljene uvjete. Jedan od uvjeta je taj da korisnik potpore izgradi plastenik na području općine Ljubuški, da je njegova površina od 500 do 1000 četvornih metara, da mu je minimalna visina 2,5 metra, a širina 6 metara.

 

Osim toga, korisnik treba biti upisan u registar poljoprivrednih gospodarstava i registar klijenata i dostaviti odgovarajuću dokumentaciju. Poljodjelci koji planiraju ostvariti novčanu potporu dužni su prije početka izgradnje u općini podnijeti prijavni obrazac s potrebnom dokumentacijom najkasnije do 20. rujna 2015. godine. Nakon što se utvrdi da ispunjava uvjete, korisnik podnosi zahtjev za ostvarivanje potpora i potrebne isprave, općinskoj Službi za gospodarstvo i financije.

 

Uz zahtjev se podnosi potvrda o upisu u registar poljoprivrednih gospodarstava, dokaz o ulaganju novčanih sredstava za izgradnju plastenika, zapisnik općinske službe o izvršenju radova na izgradnji plastenika, za pravne osobe ovjereni preslik odluke o registraciji i potvrdu porezne uprave o izmirenim obvezama te broj transakcijskog računa kod banke. Krajnji rok za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje novčane potpore je 15. prosinca 2015. godine.

 

Potpora proizvodnji

- Prema svojim mogućnostima, općinska vlast sredstvima iz svog proračuna podupire poljoprivrednu proizvodnju, a ove godine predviđeno je ukupno 150.000 konvertibilnih maraka. Od toga za održavanje i čišćenje vodonatapnih kanala 80.000 konvertibilnih maraka, za poljske putove 40.000 maraka i za izgradnju novih plastenika 30.000 maraka. Očekujemo da će kod poljodjelaca biti interesa za podizanje novih plastenika, rekli su u općinskoj Službi za gospodarstvo i financije zapadnohercegovačke općine Ljubuški.

 

- Pravilnik za ostvarenje novčane potpore za izgradnju novih plastenika

Read 1494 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering