arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Tuesday, 15 September 2015 22:06

Višnjevac i Šipkovica nove zvijezde Vinarije Škegro

Višnjevac i Šipkovica nove zvijezde Vinarije Škegro

Nekada davno, u Hercegovini, gotovo da nije bilo domaćinstva koje nije posjedovalo vinograd zasađen Žilavkom, Blatinom i ostalim autohtonim sortama vinove loze. Proizvedena su se vina čuvala u drvenim bačvama i koristila uglavnom za vlastite potrebe.

Podneblje puno sunca, čvrstog kamena i zdrave ekološke podloge, zajedno sa stoljetnom tradicijom daje vina vrhunskih kvaliteta. Tako započinje i priča obitelji Škegro u kojoj se tradicija prenosila s koljena na koljeno, a do danas je prerasla u posao u kojem istinski uživa i sudjeluje cijela obitelj.

 

Osim što su već poznati po vrhunskim vinima Carsus (žilavka i blatina) i Krš (žilavka i blatina), Vinarija Škegro ove jeseni donosi dva noviteta – domaće i prirodne likere na bazi nešpricanih plodova ekološki uzgojenih višanja i divljeg šipka te domaće hercegovačke loze. I šipak i višnju ručno je brala i pripremila obitelj Škegro čuvajući obiteljsku tradiciju i recepturu za ove ukusne likere koji oduševljavaju svojom bogatom, prirodnom aromom.

 

Višnja se prvi put pojavljuje prije 3000 godina na području Grčke odakle se brzo proširila na cijeli Balkan. Naša šira regija i danas daje više višanja nego ostatak svijeta što su prepoznali u Vinariji Škegro i upustili se u proces proizvodnje domaćeg Višnjevca. Višnje se od gorkih plodova pretvaraju u jedan od najpopularnijih slatkih likera – višnjevac. Mogli bismo ga nazvati popularno, francuskim nazivom cherry, ali treba imati na umu da su ipak višnje domaće, hercegovačke, rukom ubrane..

 

Šipak je majstor čuvanja sokova u suhim, kamenitim krajevima i zato je njegova aroma intenzivna, a užitak bez premca. Plodovi divljeg šipka rastu na nepristupačnim dijelovima hercegovačkog krša, a špricanje im je potpuno nepoznato. Ovo voće nije previše popularno zbog toga jer iziskuje priličan trud prije nego se pripremi za liker, teško ga je očistiti. Divlji, nešpricani plodovi šipka u kombinaciji sa domaćom lozom glavni su sastojci drugog likera iz radionice Vinarije Škegro, Šipkovice.

 

Atraktivan dizajn ambalaže likera Višnjevac i Šipkovica potpisuje nagrađivani dizajnerski studio KO:KE , a likeri su idealni za darivanje domaćina raznih proslava te poslovne partnere koji cijene iste vrijednosti koje njeguje i obitelj Škegro – inovativnost, izvornost i predan rad.

 

Likeri su dostupni na prodajnom mjestu Vrutka u Zagrebu na adresi Vodovodna 20a te u zračnoj luci Dubrovnik po cijeni od 129,00 kn (0.7l).

Read 1920 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering