arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Saturday, 03 October 2015 16:45

U Ljubuškom se gradi vodovod, u Širokom Brijegu kolektor

Autor: Marija Medić Bošnjak | Večernji list Autor: Marija Medić Bošnjak | Večernji list

U vodovodne projekte na području četiriju općina Zapadnohercegovačke županije tijekom ove godine bit će uloženo ukupno 600.000 konvertibilnih maraka. Naime, Vlada Zapadnohercegovačke županije je, na prijedlog Ministarstva gospodarstva,

donijela odluku o planu utroška sredstava “Tekući prijenosi za objekte vodnog gospodarstva” za 2015. godinu. Ovom odlukom, preko Ministarstva gospodarstva financirat će se projekti vezani za vodno gospodarstvo u ukupnom iznosu od 600.000 konvertibilnih maraka, donosi portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba .

Kako stoji u navedenoj odluci Ministarstva gospodarstva, objekti financiranja su izgradnja vodovodne mreže u naselju Cerno, kao i rekonstrukcija i dogradnja pročistača otpadnih voda u Ljubuškom u ukupnom iznosu od 180.000 KM. Nadalje, odlukom je obuhvaćena i izgradnja transportnog cjevovoda od čvora 38 do čvora 39 u smjeru Vira i izgradnja crpne stanice Zmijnac u sklopu vodoopskrbnog sustava Rakitno u općini Posušje u iznosu od 120.000 KM.

 

Za općinu Grude će se izdvojiti također 120.000 konvertibilnih maraka za izgradnju nove vodovodne mreže i poboljšanje postojeće u naselju Tihaljina, vodoopskrbu naselja u općini Grude s vodoopskrbnog sustava Posušje i izgradnju kolektora fekalne kanalizacije, dok će se za Široki Brijeg predviđeni iznos od 180.000 konvertibilnih maraka izdvojiti za izgradnju kanalizacijskog kolektora, redovito održavanje i čišćenje kanala hidrosustava i za izgradnju crpne stanice Buhovo. Ovom odlukom postavio se strateški cilj i ulažu se veliki napori i značajna financijska sredstva za osiguranje dovoljnih zaliha čiste pitke vode za sva naselja koja je trenutačno nemaju, kao i održavanje postojeće vodoopskrbe i izgradnje kanalizacijskih kolektora. Ova odluka također predstavlja nastavak uspješne suradnje na projektima vodnog gospodarstva između općina i Ministarstva gospodarstva Zapadnohercegovaćke županije.

Read 1513 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering