kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Petak, 23 Listopad 2015 17:11

FOTO: U Ljubuškom otvoren poduzetnički inkubator

Autor: LJ::portal Autor: LJ::portal

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i voditelj Sekcije operacija za ekonomski razvoj, prirodne resurse i infrastrukturu u izaslanstvu EU u BiH Martin Schieder otvorili su u petak u Zvirićima kod Ljubuškog poduzetnički inkubator,

koji je izgrađen u sklopu projekta "Home grown business" koji financira Europska unija u iznosu od 499.705,05 eura kroz program IPA 2011.
Tom prigodom dvojica visokih dužnosnika izrazili su zadovoljstvo otvaranjem objekta, kazavši pritom kako će ova investicija unaprijediti gospodarstvo, kako Zapadnohercegovačke županije tako i FBiH.


Svečanosti otvaranja nazočili su i ministar razvoja, poduzetništva i obrta FBiH Amir Zukić, predsjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić, načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić, ravnatelj Razvojne agencije ZHŽ-a HERAG Ivan Jelčić te brojni gospodarstvenici i predstavnici društvenog života.
Poduzetnički inkubator predstavlja prvu investiciju u Poslovnu zonu Zvirići što će pridonijeti privlačenju drugih investitora te povećanju zapošljavanja u Zapadnohercegovačkoj županiji i razvoju malog i srednjeg poduzetništva.


Cilj je projekta izgradnja i poboljšanje operativnog okvira za razvoj malog i srednjeg poduzetništva kroz razvoj lokalne poslovne infrastrukture i usluga.
Projekt provodi Razvojna agencija Županije zapadnohercegovačke – HERAG, u suradnji sa svojim partnerima: Vladom Županije zapadnohercegovačke, Općinom Ljubuški, Udrugom gospodarstvenika Posušje te Udrugom poljodjelaca u Županiji zapadnohercegovačkoj.

 

Pročitano 3482 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

dos locos 2

ding inzenjering