kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Subota, 24 Listopad 2015 20:09

U Ljubuškom održana prezentacija proizvodnje krastavaca – kornišona

Autor: Mile Kraljević | Radio Ljubuški Autor: Mile Kraljević | Radio Ljubuški

U Gradskoj vijećnici u Ljubuškom tvrtka „Carl Kuehne d.o.o“ je u suradnji s Udrugom poljodjelaca ŽZH-e organizirala tribinu o proizvodnji krastavaca- kornišona.


Tvrtka Carl Kuehne je obiteljska tvrtka iz Hamburga koja posluje već tristo godina, posluje diljem Europe i svijeta, a dvije poslovnice otvorila je i u BiH, u Kozarskoj Dubici i Mostaru.

 

Malobrojnim posjetiteljima prezentacije predstavljena je tvrtka i njezino poslovanje, kao i ambicije u godinama pred nama.

 

Kako je kazao Anton Lovrić, upravitelj poslovnice u Mostaru, ove se godine nešto kasnije krenulo, kako u promidžbu, tako i suradnju s poljoprivrednicima, a i godina je bila najtoplija u posljednjih sto godina pa su prinosi bili nešto slabiji, ali ipak zadovoljavajući.

 

Iz Ljubuškog je ugovor s Kuehneom potpisalo pet poljoprivrednika koji su po ugovoru predali 24 tone krastavaca što i nije loš rezultat kad se uzme u obzir da je ovo prva godina i da se ljudi još nisu prilagodili na uzgoj ove kulture.

 

Opširnije o tvrtki, poslovanju, planovima i ambicijama poslušajte u razgovoru s upraviteljem poslovnice u Mostaru, Antunom Lovrićem.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Pročitano 1520 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

dos locos 2

ding inzenjering