arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Tuesday, 01 March 2016 23:27

Čović: Nezaposlenost se ne smije riješavati masovnim zapošljavanjem u javna poduzeća

Autor: hms.ba Autor: hms.ba

U hotelu ‘Park’ sinoć je održan susret gradonačelnika Širokog Brijega Mire Kraljevića s gospodarstvenicima, a kao posebni gost bio je predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović.

„Gospodarstvenici moraju pratiti trendove u svijetu kako bi svoj biznis razvili u pravom smjeru, a nezaposlenost se ne smije rješavati masovnim zapošljavanjem u javnim poduzećima“, rekao je Dragan Čović istaknuvši da upravo pripadnici hrvatskog naroda koji se nalaze u vlasti na federalnoj i državnoj razini prednjače u svim aktivnostima kada se radi o euroatlanskom putu BiH, te izrazio nadu da će se akcijski plana za ulazak u NATO aktivirati u mjesecu lipnju, piše sirokibrijeg.ba.

 

Prezentaciju stanja gospodarstva Širokog Brijega popraćenu brojnim i zanimljivim statističkim podacima u kojima je uspoređen Široki Brijeg s ostalim općinama/gradovima u ŽZH/FBiH/BiH, te podatke o zaposlenosti/nezaposlenosti, uvozu i izvozu i druge zanimljive statističke podatke o gospodarstvu Širokog Brijega prezentirao je Ivan Jurilj direktor Regionalne razvojne agencije za ekonomski razvoj koji je ujedno bio i moderator susreta.

 

Nakon prezentacije, nazočnima se obratio gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević koji je govorio u projektima koje je grad u posljednjih nekoliko godina ostvario, kao i o onima koji se trenutnu realiziraju. Između ostalih istaknuo je izgradnju kanalizacije, projekt rekonstrukcije vodonatapnog sustava, školu na Lisama, te projektima koji su u planu pročistač otpadnih voda, projekt Duhanske stanice i završetak izgradnje vodovoda na cjelokupnom području Širokog Brijega.

 

„Naša trajna zadaća je stvaranje preduvjeta vama gospodarstvenicima za proširenje vaših kapaciteta i u konačnici ostvarenje još boljih poslovnih rezultata“, rekao je gradonačelnik Kraljević.

 

„Kada govorimo o Širokom Brijegu o gospodarstvu možemo reći da ovdje imamo reprezentaciju Širokog Brijega“, rekao je predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke istaknuvši zadovoljstvo ispravljanja nepravde prema općinama/gradu ali i samoj Županiji Zapadnohercegovačkoj konačnom izmjenom pripadnosti javnih prihoda ponajviše zahvaljujući Ministrici financija FBiH Jelki Miličević.

 

S obzirom na odličan odaziv i pozitivnu reakciju gospodarstvenika na susret s gradonačelnikom iz Gradske uprave Širokog Brijega je potvrđeno da će ovaj susret postati tradicionalan, navodi se iz HDZ-a BiH.

Read 1119 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering