kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Petak, 27 Siječanj 2017 11:40

Za prvu fazu obnove hotela planirano 4 do 4,5 milijuna KM

Autor: Ivan Kaleb | Večernji list Autor: Ivan Kaleb | Večernji list

Kada bismo govorili o gospodarskim objektima iz socijalističko-komunističkog vremena koji propadaju zbog toga što - ili nisu nikako privatizirani ili je privatizacija bila neuspješna, Ljubušaci su, među ostalim, upirali prstom i u hotel Bigeste.

Nakon više poslijeratnih godina u kojima je zjapio prazan, oronuo i napušten te postupno sve više propadao, kupila ga je ljubuška tvrtka Unitrade. No, na početak radova obnove čekalo se pet godina od predstavljanja prve varijante praktički novog hotela s četiri zvjezdice, čija bi obnova i dogradnja stajala oko 15,000.000 KM, od čega se odustalo jer je procijenjeno kako je to krupan zalogaj, a i upitno je treba li Ljubuškom hotel takvoga ranga. Prešlo se na jeftiniju varijantu od tri zvjezdice i radovi su počeli u lipnju prošle godine.

 

Ljubušaci su radoznalo i sa zadovoljstvom pratili kako niču zidovi i prostorije hotelskoga zdanja, koje će Ljubuškom dati na značenju i vrijednosti jer mu nedostaje hotelskoga smještaja. U osam mjeseci napravljeno je dosta. Srušen je jedan dio starog zdanja - dijelovi kuglane, restorana i prostora gdje je bio kafić, a ostao središnji dio sa stubištem i sobama te dio kuhinje, dio mokrih čvorova i pomoćne prostorije. Na srušenom dijelu iskopani su i izbetonirani temelji s temeljnom pločom i tu je napravljena podzemna garaža koja će imati 40 parkirnih mjesta. Izgrađena su vanjska parkirališta s istočne i sjeverne strane s ukupno 36 parkirnih mjesta, od kojih će jedan dio njih biti natkriven. Završeni su i dijelovi hotela u kojima će biti poslovni prostori, ukupno 1560 m2 - 700 m2 na južnoj, 500 m2 na istočnoj i 360 m2 na sjevernoj strani, okrenutoj prema Pošti. Gledajući s južne i istočne strane, iznad poslovnih prostora trenutačno se ističu okomiti betonski stupovi. Na tom dijelu, kao i na cijelom katu iznad poslovnih prostora, bit će višenamjenski restoranski dio s pokretnim pregradama pomoću kojih se može pretvoriti u svadbeni salon ili za neke druge potrebe, a na istočnoj strani svoje mjesto imat će gradska kavana od 300 m2.

 

Radovi se izvode i na središnjem starom dijelu zgrade gdje su bile sobe, stubište i recepcija, koji nije srušen, no potrebna je temeljita obnova i preuređenje kako bi se, prema planu, dobile 22 sobe s 40 ležajeva. Sve što je dosad urađeno odnosi se na grube građevinske, uglavnom betonske, radove. Prema prvotnom planu, grubi građevinski radovi trebali su biti okončani do Božića, tj. da hotel bude pod krovom, a do proljeća da se posve završe i urede garaža, poslovni prostori i gradska kavana. U taj posao predviđeno je utrošiti četiri do četiri i pol milijuna maraka, a nakon toga će se praviti novi planovi gradnje i nove financijske konstrukcije. Ako neće moći na proljeće, Ljubušaci se nadaju kako će prvu kavu u gradskoj kavani popiti barem početkom ljeta.

Pročitano 3192 putaPročitajte još na Ljubuškom portalu:


Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

Komentari   

+4 #1 Guest 2017-01-27 16:15
"Ako neće moći na proljeće, Ljubušaci se nadaju kako će prvu kavu u gradskoj kavani popiti barem početkom ljeta." :lol: :lol: :lol:
Nisu samo spomenuli koje godine. Pod ovakvim vodstvom i tempom prvu ćemo kavu popit 2020 :-*
Citat
+2 #2 Guest 2017-01-27 17:13
e
Ej pajdo,malo kad je u pitanju vodstvo a tempo određuje pristizanje love.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

vtc nov 16 12 16

dos locos 2

ding inzenjering