kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Nedjelja, 15 Lipanj 2014 22:11

Da, to je moja država i normalno da ću navijati i za svoju državu

Autor: fra Dalibor Dado Milas Autor: fra Dalibor Dado Milas

Sjećam se onog vremena kad sam svaku Hajdukovu (ili Juventusovu ili hrvatsku) utakmicu iščekivao s nekim nestrpljenjem i kad sam u cijelom tom košmaru i skakao i tugovao i ljutio se i veselio... Ali više ne iščekujem takve stvari. Odavno mi je bilo jasno da je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu.

Ali sad mi je drago što je meni ova "najvažnija sporedna stvar na svijetu" baš postala - sporedna. Ne da mi se više opterećivati glupostima. Ali, naravno... Pogledam tu i tamo neke utakmice. Nekad se razočaram kvalitetom, nekad razveselim.

Elem, čitam ja tako ovih dana pozive na "Vamos, Argentina!", jer kao veća prava imaju Hrvati u Argentini, negoli u Bosni i Hercegovini. Ne znam. U Argentini nikad nisam bio. Ovdje se pokušavam (iz)boriti za normalan život. I vidim da nisam usamljen u toj "ugroženosti".

 

Ja se ne slažem s mnogo toga u ovoj državi. Ne sviđa mi se što ovdje već neko vrijeme uspješno egzistiraju tri različite (i dijametralno suprotne) povijesne istine. Ne sviđa mi se kad "većina" nešto nameće "manjini". Ne sviđa mi se što ponekad ne mogu biti ono što jesam da bih bio prihvaćen u cijeloj Bosni i Hercegovini. Ma puno mi se toga ne sviđa u ovoj državi.

 

Ja sam Dalibor Milas. Ja sam Hrvat iz (Bosne i) Hercegovine. To je bio i ostat će jedan od mojih identiteta. Ovdje sam rođen i odrastao. Ovdje ću, ako Bog da, i umrijeti. Moj dom... Moja domovina nije jedna država. Nije to ni vaša Hrvatska. Nije to ni vaša Bosna. Moja domovina nadilazi te vaše smiješne granice. I podjele. Moj dom... Moja domovina je jedna ponosna povijesna regija (Hercegovina) koja se trenutno nalazi u sastavu države čiji je službeni naziv: Bosna i Hercegovina.

Da, to je moja država i normalno da ću navijati i za svoju državu. Jer u ovoj državi nalazi se moja domovina.

Pročitano 4070 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

dos locos 2

ding inzenjering