arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Wednesday, 26 October 2016 21:00

VIII. simpozij "Stopama pobijenih" u Širokom Brijegu

Autor: Pobijeni.info Autor: Pobijeni.info

U samostanu Hercegovačke franjevačke provincije na Širokom Brijegu u nedjelju, 30. listopada, bit će održan VIII. simpozij pod nazivom Stopama pobijenih. Osvjetljavanje je to komunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca te povijesnih okolnosti u kojima se sve dogodilo.

Program počinje u 11.00. Priređivač simpozija je vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« na čelu s fra Miljenkom Stojićem. Najprije slijedi sv. misa koju će predvoditi fra Ivan Ševo iz Mostara, vikar Hercegovačke franjevačke provincije.

Nakon sv. mise u samostanskoj će dvorani biti održana sljedeća predavanja. S. Natalija Palac, publicistkinja, govorit će o Komunističkoj represiji nad redovnicama u BiH (1945. – 1950). Ivan Kozlica, povjesničar, govorit će, pak, na temu Alkarski »vitezovi« odgovorni su za zločine na Širokom Brijegu 1945. Željko Raguž, publicist, predstavit će mogućnost Lustracije u BiH i Hrvatskoj te rad općinskih povjerenstava i rad Odjela HNS-a glede pobijenih u Drugom svjetskom ratu i poraću.

Dosadašnji tijek simpozija i održane radove moguće je pronaći na stranicama portala Vicepostulature pobijeni.info (Događanja + Simpoziji). Ubrzo će tu biti stavljeni i ovi najnoviji radovi.

 

VIII. SIMPOZIJ »STOPAMA POBIJENIH«

Franjevački samostan, Široki Brijeg, 30. listopada 2016.

 

I nadalje istražujemo naše pobijene u Drugom svjetskom ratu i poraću, kako 66 ubijenih hercegovačkih franjevaca tako i veliko mnoštvo vjernog puka. U tu svrhu i ove godine priređujemo simpozij.

PROGRAM

11.00 Sv. misa (u samostanskoj crkvi)
dr. fra Ivan Ševo, vikar Provincije


12.00 Izlaganja (u samostanskoj dvorani) Komunistička represija nad redovnicama u BiH (1945. – 1950.)
s. Natalija Palac, publicistkinja
Alkarski »vitezovi« odgovorni su za zločine na Širokom Brijegu 1945.
Ivan Kozlica, povjesničar
Lustracija u BiH i Hrvatskoj
Željko Raguž, publicist

 

Svojom nazočnošću simpoziju i uporabom predavanja koja će biti održana doprinesimo širenju i pronalasku istine o minulim događajima!

Read 571 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering