arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Tuesday, 08 November 2016 22:39

Najava: Predstavljenje knjige „Zbivanja oteta zaboravu. Nesporazumi s Crkvom.“

Autor: Lj::portal Autor: Lj::portal

U četvrtak 10. studenoga 2016. u Dvorani sv. Ante na Humcu upriličit ćemo predstavljanje posljednje – po redu šeste – knjige našeg dominikanca dr. fra Vjekoslava Lasića pod naslovom „Zbivanja oteta zaboravu. Nesporazumi s Crkvom”.

Tu se prikazuje, kako je jugoslavenska UDBA progonila hrvatske katoličke radnike i njihove svećenike u inozemstvu.

- U 52. sam godini svećeništva. Kao svećenik, dušobrižnik iseljene Hrvatske, obišao sam skoro sve kontinente. U mojoj su se svećeničkoj službi dogodile mnoge lijepe i ružne stvari - kako na vjerskom tako i na nacionalnom i političkome planu. Žao mi je što nisam vodio dnevnik. Dosta je toga palo u zaborav. Jedan je dio zbivanja uistinu “otet zaboravu” i on je sažet ovdje u ovom izdanju kaže autor knjige O. Vjekoslav Lasić u svojem pozivu na ovo predstavljanje.

Knjiga Vjekoslava Lasića „Zbivanja oteta zaboravu. Nesporazumi s Crkvom”  šesta je  u nizu dosada objavljenih njegovih knjiga. Posvećena je Hrvatima izvan Hrvatske, posebice onima koji nikada nisu posumnjali u svoj identitet, ima 212 stanica, 39 naslova, 13 podnaslova, 43 fotografije o značajnim događajima, 31 faksimil pisama i dokumenata, 3 recenzije, bilješku o piscu, popis imena, zahvalu sponzorima i  kazalo imena. Izdata je u vlastitoj nakladi.

Osim pisca o knjizi će govoriti njegov brat prof. dr. fra Hrvoje Lasić i fra Žarko Ilić. Predstavljanje će početi u 19,30 sati.

Read 700 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering