kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Ponedjeljak, 30 Siječanj 2017 09:10

Ljubušake očekuje mnoštvo kvalitetnih programa u Knjižnici

Piše: Antonela Marinović Musa | Dnevni list Piše: Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Učestale i raznovrsne aktivnosti Knjižnice Ljubuški pobudile su interes žitelja općine Ljubuški koji u velikom broju posjećuju ovu ustanovu, učlanjuju se i doniraju knjige. U usporedbi s prošlim godinama, ne može se ne primijetiti kako je iznova oživjela

i postala središte kulturno-društvenih događanja.

 

Centar događanja

 

Na to je osobito ponosan Ivica Vizentaner, voditelj Knjižnice Ljubuški. On nas je informirao o aktivnostima provedenim  tijekom protekle godine te o planovima za tekuću godinu.

„Priređujući raznovrsne programe, na kojima smo imali za cilj zastupiti sve kategorije stanovništva, Knjižnica Ljubuški nastojala je tijekom 2016. godine oplemeniti kulturno-društveni život na prostoru općine Ljubuški. U tim ostvarenjima uvelike su nam pomogli brojni bh. mediji, koji su sve naše aktivnosti uredno prezentirali svekolikoj javnosti“, kazao nam je na početku razgovora Vizentaner.


Sa zadovoljstvom je iznio podatak kako knjižnica trenutno broji oko 400 članova, što je pohvalna brojka ako uzmemo u obzir svakodnevno napredovanje tehnologije i dostupnost knjiga posredstvom interneta.

Naš sugovornik se, ovom prigodom, osvrnuo na neke od provedenih projekata i programa, ali i najavio one koji nam prethode.

 

Brojni programi

 

„Izuzev svakodnevnih aktivnosti i  rada s korisnicima Knjižnice Ljubuški, izdvojio bih projekt „Postani najčitatelj 2016.“ za učenike osnovnih i srednjih škola s područja općine Ljubuški te kategoriju odraslih. Ne mogu ne spomenuti i prvu pjesničku večer pod nazivom „Ljubuški u meni pjesma“, učenika srednjih škola, kao i prodajnu izložbu uskršnjih rukotvorina nastalih u kreativnim radionicama Udruge roditelja djece s posebnim potrebama  „Duga“. A izrazito velikom posjećenošću rezultirala je izložba rukotvorina ljubuških umjetnika, prva i najveća izložba ovakvog karaktera upriličena u Ljubuškom“, istaknuo je Vizentaner, ne izostavivši ni najveću skupnu izložbu slika ljubuških slikara pod nazivom „Slikari Ljubuškom s ljubavlju“.

Naime, 33 ljubuških slikara svekolikoj ljubuškoj javnosti prezentiralo je svoje radove rađene u različitim tehnikama. Posjetitelji su bili u prigodi vidjeti raznolikost u obradi pojedinih slikarskih tema, različite stilove i načine crtanja.

„Početkom siječnja tekuće godine organizirali smo, drugu godinu zaredom, projekt „Najčitatelj 2017.“. Pokrenuli smo natječaj za najbolje pjesme srednjoškolaca za drugu pjesničku večer koja će biti upriličena 17. veljače, povodom obilježavanja Dana općine Ljubuški. Natječaj traje do 10. veljače kada će stručno povjerenstvo izvršiti selekciju pristiglih pjesama te odabrati najbolje za program. Jednako tako, povodom Valentinova ćemo upriličiti izložbu likovnih radova učenika prvih razreda OŠ Ivane Brlić Mažuranić, a povodom karnevalske fešte  namjeravamo organizirati druženje djece s članovima Karnevalskog društva „Prolog“. Dakle, nakana je tijekom 2017. godine ponoviti prethodno navedene programe i, dakako, podići ih na znatno veću razinu“,  pojasnio je Vizentaner.

 

Učlanite se, donirajte knjige…

 

Uputio je i zahvalu građanima Ljubuškog na darovanim knjigama, zahvaljujući čemu je knjižni fond Knjižnice Ljubuški iz dana u dan sve bogatiji i raznovrsniji.

„Prije nekoliko dana jedna naša sugrađanka obradovala nas je s čak 19 knjiga. To je samo jedan od pozitivnih primjera, na koji i mi pozitivno odgovorimo – besplatnim učlanjenjem. To je dovoljan motiv da nas posjete i ostali građani“, zaključio je voditelj Knjižnice Ljubuški.

Osim navedenih programa, kulturno-društvena događanja unutar Knjižnice Ljubuški bit će obogaćena s još napretek novih programa, akcija i projekata. Vrijedna spomena je i nakana realizacije Dječjeg kutaka – prostora čiji će inventar biti prilagođen djeci, obogaćen prigodnim štivom i projektorom na kojem će se prikazivati kojekakvi poučni dokumentarni filmovi i crtići u okviru planiranih programa za djecu predškolskog uzrasta.

O svemu navedenom možete se informirati i putem Facebook stranice Knjižnica Ljubuški koja daje uvid u aktualna događanja, novosti, najave i sve druge zanimljive informacije.

Pročitano 2107 putaPročitajte još na Ljubuškom portalu:


Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

Komentari   

0 #11 Guest 2017-11-13 11:00
Nazalost hrvati odlaze a senzacije ih odvlace od stvarsnosti i smisla opstanka tako za koga se boriti u lujepoj zemlji gdje vlada bijela kuga.
Sezancija i popularnost nemaju nishta veze sa populacijom jer se raseljavaju hrvati njihovi politicki prestavnici ih uvjeravaju u to da su milijardice od pretvorbe manje od raspalog loncicha dok se mladim ljudima pije krv ispod koze i zagorcava zivot..zato i odlaze..i to zbog onih koji sebe smatraju nesto..gdje od neshto ostade nishta.Prazne provincije i mali gradichi gdje je zivot prekrasan zdrav i gdje se moze uciniti mnogo vishe a nemoze zbog onih koji neznaju ugoditi niti voditi.

mrzi me slusati i propovjedi i pjesmnme i sve sto pripada brzoj senzaciji..i u vjeri i u politici skrenilu su sa pravca istine.all of them gone astray..

Tuzno je gledati jedna te ista lica a josh tuznije izgubljenu mladost bez pravca u zivotu.
Zato moja tv neradi vishe..pokvaril i smo je a i kompjuter ce otichi u smeche ubrzo.
Citat
0 #12 Guest 2017-11-13 14:47
bijela kuga
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

vtc nov 16 12 16

dos locos 2

ding inzenjering