arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Wednesday, 12 March 2014 10:03

DANAS: Pijanistički recital Vesne Podrug Kossjanenko

Autor: LJ::portal Autor: LJ::portal

Osnovna glazbena škola Ljubuški u suradnji s Majčinim selom poziva vas na Pijanistički recital Vesne Podrug Kossjanenko. Recital će se održati u srijedu, 12. ožujka, u 19.30h, u  dvorani Sv. Josipa u Majčinom selu - Međugorje.

Na programu su djela:
L.V.Beethoven,
F.Schubert,
F.Liszt,
F.Chopin.


 
Radujemo se vašem dolasku.

 


 PROGRAM

Vesna Podrug
klavir


Ludwig van Beethoven:
Sonata u B Duru br.11., op. 22.        
1. Allegro con brio
2. Adagio con molto espressione
3. Minuetto
4. Rondo, Allegretto


Franz Schubert-Franz Liszt:    
„Gretchen am Spinnrade“
„Auf dem Wasser zu singen“


*** PAUZA***


Frederik Chopin:        
Sonata u h molu br.3., op.58.
                    
1. Allegro maestoso
2. Scherzo, molto vivace
3. Largo
4. Finale, Presto, ma non tanto, agitato

 

 

 


Vesna Podrug Kossjanenko rođena je u Splitu. Tamo je i započela svoje glazbeno obrazovanje u klasi prof. Gordane Lentić. Za vrijeme školovanja osvojila je šest prvih nagrada na republičkim i saveznim natjecanjima u bivšoj Jugoslaviji. Maturirala je 1986 god. Iste godine dobila je stipendiju «Ivo Pogorelić» koja joj je omogućila odlazak na studij u inozemstvo.

1986. započima studij na Hochschule für Musik und darstellende Kunst u Beču kod prof. Paula Badure-Skode.
1988. snimala je za ORF, austrijsku televiziju.
1989. bila je stipendistica Austrijskog ministarstva za znanost.
1992. Završava studij klavira naslovom Magistra umjetnosti.
1992.-1994. usavršavala je klavirsku komornu glazbu kod prof. Georga Eberta.
2000. završila je na istom Univerzitetu i pedagoški odjel za naslov profesora s odličnim uspjehom.

Već za vrijeme studija Vesna Podrug svira brojne recitale:
Bösendorfer Saal - Beč, Seckau – Tjedni kulture, Radtstadt – Kulturno ljeto, Dalmacijakoncert, Egremont-Velika Britanija, Splitsko i Hvarsko ljeto te nastupa solistički s orkestrom HNK u Splitu pod ravnanjem Borisa Papandopula, Ivi Lipanovića svirajući Mendelssohnov Rondo, 2. koncert Beethovena i 1. koncert Chopina.
2000. – 2005. Vesna Podrug je osam puta izvela Beethovenov 5. koncert s Orkestrom bečke državne opere u Beču.

Vesna Podrug nastupala je s renomiranim umjetnicima – Davidom Grigorjanom, Vladimirom Kossjanenkom, Soo Kyung Hong, Goranom Listešom, Isabell Bringmann, Martinom Serafin, Michelangelom Cavalcantijem u poznatim koncertnim dvoranama kao  «Musikverein», «Konzerthaus» i «Staatsoper» u Beču,  «Vatroslav Lisinski» i «Hrvatski Glazbeni Zavod» u Zagrebu, «Conservatorio Giuseppe Verdi» u Milanu.  

Održala je brojne koncerte u Austriji, Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj, Francuskoj, Švicarskoj, Irskoj, Velikoj Britaniji, Finskoj, Turskoj i Hrvatskoj.

Posebno su zapaženi njeni koncerte s belgijskim violistom Michaelom Kugelom te američkom sopranisticom Denyce Graves na 53. Dubrovačkim ljetnim igrama 2002., sa francuskim violistom Gerardom Causseom na festivalu u Hartbergu/Austrija 2006., s austrijskim flautistom Karl-Heinz Schützom na Falaut-festivalu u Milanu 2008.,s poznatom kineskom sopranisticom Hui He na 61. Dubrovačkim ljetnim igrama i Gudačkim kvartetom Tartini-Ljubljana na 56. Splitskom ljetu 2010.

1999. bečka diskografska kuća «Extraplatte» izdala je CD «Music for Viola» s Vladimirom Kossjanenkom, a 2002. CD «In Memoriam Shostakovich» s Michaelom Kugelom. Ovu CD ploču je iste godine «The Strad Magazine London» izabrao za Recital Disc – Strad Selection.

Pored pedagoške djelatnosti na bečkom Sveučilištu (Wiener Volkshochschule) gdje je vodila klavirsku klasu od 1992. – 1995., predavala je i na  mnogobrojnim  ljetnim seminarima: Gutenstein, Mauerbach –Austrija; Bordeaux – Francuska; Zadar, Hvar, Kaštela - Hrvatska.

1998.-2008. Vesna Podrug bila je angažirana kao stalni korepetitor u Bečkoj državnoj operi, a  2002.-2008. kao pedagoški suradnik na Univerzitetu za glazbu i scensku umjetnost u Beču. Od 2007. Vesna Podrug djeluje kao docent za klavir na Umjetničkoj Akademiji u Splitu.

 

Read 2408 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering