arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Saturday, 28 March 2015 12:51

VIDEO: Agencija Libar službeno prevela Daytonski sporazum

Autor: Večernji list | LJ::portal Autor: Večernji list | LJ::portal FOTO: Screenshot BHT1

Ovogodišnji Večernjakov pečat dugo će se pamtiti. Večernji list je nakon dva desetljeća preveo Daytonski mirovni sporazum. BiH je dobila službeni prijevod najvažnijeg dokumenta u povijesti države koji ujedno sadrži i važeći Ustav BiH.

Pozornica Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru bila je nabijena emocijama. Trenutak koji će zasigurno ostati dio povijesti je uručivanje prijevoda Daytonskog mirovnog sporazuma na sva tri službena jezika Predsjedništvu BiH koji je uradio Večernji list u suradnji s ovlaštenom prevoditeljskom agencijom Libar iz Ljubuškog.

 

BiH ni nakon 20 godina nema originalnog Daytonskog sporazuma - izgubljen je. Nije imala ni službenog prijevoda toga dokumenta, pa tako ni prijevoda Ustava BiH koji je sastavni dio 11 aneksa od kojih je sastavljen Daytonski sporazum.

 

Iz prošlosti u budućnost

- Pronašli smo originalni Daytonski mirovni sporazum i dali ga ovlaštenoj prevoditeljskoj agenciji Libar na prijevod. Želimo kroz ovaj trenutak i mi biti dio nove povijesti. Učinili smo ono što je BiH nedostajalo. Obavještavam bh. i međunarodnu javnost da danas, 26. ožujka 2015., u ime Večernjeg lista, Bosni i Hercegovini darujemo presliku originala i službeno prevedeni Daytonski sporazum na hrvatski, bosanski i srpski jezik. BiH od ovog trenutka dobiva i službeno prevedeni Ustav.  Molim Mariju Vujicu, direktoricu Libra, prevoditeljske agencije za prijevod dokumenata državnim institucijama, da mi preda službeno ovjerene prijevode na hrvatskom, srpskom i bosanskom jeziku kako bi ih uručio predsjedatelju Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću, kazao je sinoć u svom obraćanju Jozo Pavković, glavni urednik Večernjeg lista i direktor Večernjakova pečata.

 

Read 2318 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering