kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Subota, 07 Siječanj 2017 09:19

ZH županija će konačno dobiti sredstva prema stvarnom broju stanovnika

Autor:  Večernji list Autor: Večernji list

Prema naputku za raspodjelu javnih prihoda od neizravnih poreza za županije i općine, koji je donijelo Federalno ministarstvo financija, koeficijent bi za ZHŽ za 2017. godinu trebao iznositi 3,704%. Lani je koeficijent iznosio 3,622 i formiran je na osnovi preliminarnih rezultata popisa stanovništva.

Time se na svojevrstan način ispravlja nepravda Federalnog zavoda za statistiku koji je godinama držao ZHŽ na koeficijentu 3,2 posto, i to zbog broja stanovnika koji je prikazivan znatno manjim od stvarnog stanja. Od 2006. do 2016. godine prikazivano je 18 tisuća stanovnika manje na godišnjoj razini. Nepravedni izračuni To potvrđuje ono što su tvrdili svi dužnosnici u ZHŽ-u, a među najglasnijima je posljednjih godina bio ministar financija ove županije Toni Kraljević. Potvrdilo se ono što je govorio, a to je da je ZHŽ na godišnjoj razini zakidan za oko pet milijuna maraka, a četiri jedinice lokalne samouprave s još najmanje milijun maraka...

 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Pročitano 1291 putaPročitajte još na Ljubuškom portalu:


Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

vtc nov 16 12 16

dos locos 2

ding inzenjering