kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Četvrtak, 19 Siječanj 2017 16:24

VIDEO: Toni Kraljević i Marija Ćeškić o proračunu Županije Zapadnohercegovačke

Autor:  jabuka.tv Autor: jabuka.tv VIDEO: Naša TV

U utorak su u emisiji ”Pod povećalom” na Našoj TV gostovali ministar financija i dopredsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Toni Kraljević i zastupnica u Skupštini Županije Zapadnohercegovačke Marija Ćeškić.

Glavna tema emisije, koju vodi i uređuje Ivana Ćubela, bio je proračun Županije Zapadnohercegovačke.

 

Voditeljica je na početku kazala da je u emisiji trebao biti i predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, no ministar Kraljević kazao je da je njegov kolega iz Vlade izostao iz opravdanih razloga. Također, pozivu u emisiju nisu se odazvali predstavnici oporbenih stranaka HDZ 1990 i HSP BiH jer, kako su naveli, nemaju interesa za gostovanje u ovoj emisija, a zastupnik u Skupštini Deni Ćorić (HKDU-Hrast) nije došao u emisije navodeći da nema smisla dolaziti jer nije nazočio sjednici Skupštine kada je proračun usvojen.

Podsjećamo, Skupština ŽZH je 30. prosinca, po hitnom postupku na 21. sjednici, donijela proračun za 2017. godinu u iznosu od 76,738.921 KM.

 

Proračun je usvojen uz jedan glas protiv (Marija Ćeškić – HSP dr. Ante Starčević BiH) te četiri suzdržana (Klub HDZ 1990 i Ivan Jurišić), dok je Zakon o izvršavanju Proračuna ŽZH za 2017. godinu usvojen uz četiri suzdržana glasa (Marija Ćeškić i Klub HDZ 1990). Sjednici je nazočio 21 zastupnik.

Ministar financija i dopredsjednik Vlade ŽZH Toni Kraljević istaknuo je kako je pozitivno što je proračun donesen u tekućoj godini te kako je izrađen sukladno Zakonu o Proračunu i Dokumentu Proračuna. Kraljević dodaje kako nakon dugo vremena u tekućoj godini ŽZH nije išla u kreditno zaduženje što samim time daje priliku ovom proračunu koji još uvijek ima socijalnu narav te bi proračun mogao postati razvojni ako nastave u ovome smjeru.

Zanimljivo, predložen je samo jedan amandman na proračun. Zastupnica Marija Ćeškić (HSP dr. Ante Starčević BiH) amandmanom je zatražila smanjenje bruto plaća u 22 tijela na proračunu ŽZH među kojima su Vlada, Skupština, ministarstva te zavodi te da se višak novca preraspodijeli za otplatu duga, porodiljne naknade i za Tekuće prijenose za pomoć nezaposlenima.

 

Pročitano 2414 putaPročitajte još na Ljubuškom portalu:


Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja:

U komentarima je zabranjeno otvoreno vrijeđanje, bez obzira o kakvom je vrijeđanju riječ i na koga se odnosi. Ukoliko se ne slažete sa člankom ili nečijim mišljenjem slobodno to komentirajte, ali argumentirano i bez uvredljivih izraza.

Prilikom pisanja komentara pridržavajte se osnovnih pravila komuniciranja. Autori komentara prilikom pisanja moraju imati na umu da njihove IP adrese nisu zaštićene ni po kojoj osnovi i u skladu s tim trebaju paziti na sadržaj komentara za koji su sami odgovorni!

Korisničke komentare ljportal.com u bilo kojem trenutku može ukloniti s portala bez prethodne najave.

Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, ljportal.com ni na koji način ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije.

Komentari   

-14 #11 Guest 2017-01-20 20:30
E stvarno su ovo naručeni komentari!Velič anje lika i djela dragog im vođe!Već viđeno!
Citat
+11 #12 Guest 2017-01-20 21:10
Citat Guest:
E stvarno su ovo naručeni komentari!Veličanje lika i djela dragog im vođe!Već viđeno!

Ti si naručeni pljuvač!
Citat
+13 #13 Guest 2017-01-20 21:17
Citat Guest:
Šta je ovo ,tko to privatizira portal?Vidi se rad vladajućih!

Ovdje javnost može komentirati za razliku od privatiziranog i pljuvačkog infa.
Citat
-2 #14 Guest 2017-01-21 08:35
Citat Guest:
Citat Guest:
E stvarno su ovo naručeni komentari!Veličanje lika i djela dragog im vođe!Već viđeno!

Ti si naručeni pljuvač!
Hdz-ovci još misle da je jednopartijski sustav!Jedna partija,jedan vođa,svi misle isto!Međutim kad se ;-) djeli lova ,e tu već nisu tako jedinstveni!
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

vtc nov 16 12 16

dos locos 2

ding inzenjering