arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Saturday, 19 November 2016 18:59

Ljubušaci treći na turniru Herceg-Bosne

Autor:  Večernji list Autor: Večernji list FOTO: sipovaca-portal.blogspot.ba

U organizaciji Županijskoga nogometnog saveza Zapadnohercegovačke županije u Širokom Brijegu održan je tradicionalni 13. nogometni turnir općina i gradova Zapadnohercegovačke županije.

Tradicija

 

Turnir je, također po tradiciji, održan u čast Dana Hrvatske zajednice Herceg Bosne te Dana sjećanja na žrtve Grada heroja – Vukovara. Turnir se svake godine održava u drugoj općini, a ovogodišnji je organiziran je u Širokom Brijegu na igralištu s umjetnom travom SC Musa – Karačić na Blatu. Pobjednici su ovaj put bili mlađi kadeti Širokoga Brijega, koje vodi trener Robert Lončar. Širokobriježani su u polufinalu svladali selekciju Gruda trenera Josipa Ćutuka (4:1). U drugoj polufinalnoj utakmici Posušje (trener Leo Slišković) nadigralo je selekciju Ljubuškog 2:0 (trener Miro Vučić).

 

Tijesna pobjeda

 

U utakmici za treće mjesto Ljubuški je tijesno (1:0) svladao Grude, dok je u finalnom susretu Široki Brijeg nadigrao Posušje 2:0. Osim pobjedničkog pehara u momčadskoj konkurenciji, Širokobriježani su “pokupili” i sve pojedinačne nagrade. Za najboljeg igrača turnira proglašen je njihov igrač Mate Lasić. Njegov suigrač Andrej Drlje najbolji je strijelac turnira s tri pogotka, dok je Petar Zovko proglašen za najboljeg vratara. Finale se igralo pred oko 150 gledatelja, uz dobro suđenje Franje Jelića. Širokobriježani su nastupili u sastavu: Zovko, Martić, Šetka, Jurić, Drljo, Leto, Lasić, Mustapić, Tokić, Zlomislić, Grbešić (još su igrali: Ljubić, Karačić, Lovrić, Vukoja, Naletilić, Planinić, Crnjac). Trener: Robert Lončar.

Za Posušje su pak igrali: Barišić, Šego, Mihalj, Jukić, Lebo, Karamatić, Zlopaša, Marković, Bašić, Mihalj (još su igrali: Vranjković, Čamber, Budimir, Oreč, Senjak, Markota, Dumančić). Trener: Leo Slišković.

Oba pogotka za Široki Brijeg zabio je Petar Šetka (12. i 17. minuta), koji je ujedno bio i najbolji igrač finalne utakmice turnira.

Read 762 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering