arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Monday, 06 April 2015 13:44

Temperature se uskoro penju i do 20 stupnjeva

Autor: Prvi.tv Autor: Prvi.tv

Bio Uskrs ili ne, snijegu u travnju se ne treba čuditi, pogotovo ne na ovako rani travanjski datum. Za one koji ga ne vole i kojima se ova zima činila previše snježna i duga, dobra je vijest da je ovo gotovo sigurno posljednji snijeg u ovoj sezoni, a vrlo vjerojatno i posljednje hladno razdoblje.

Sa zapada se vrijeme polako smiruje, pa se u velikom dijelu Hrvatske već razvedrilo. Oblaci se zadržavaju nad većim dijelom Srbije i istočnom BiH gdje još ima mjestimičnih slabih oborina.

 

Tijekom dana će se zadržavati vrlo slično vrijeme kao jutros. Najviše oblaka s povremenim oborinama bit će u središnjim i istočnim predjelima gdje će još biti povremenih oborina. To će biti uglavnom miješana oborina, u BiH i Dalmatinskoj zagori iznad 700 metara nadmorske visine padat će snijeg, a u Srbiji će snijega biti i mjestimice u nizinskim krajevima.

 


Bit će vrlo vjetrovito, u unutrašnjosti uz umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, a u najsjevernijim područjima s jakim i vrlo jakim udarima. U gorskim područjima i na Jadranu puhat će jaka i olujna bura, lokalno s orkanskim udarima.

 

Temperatura zraka malo je niža nego jučer, a zbog vjetra će se činiti još hladnije nego što bi ove brojke sugerirale.

Iduće noći bit će podjednako hladno kao noćas, mjestimice uz slab mraz ili uz temperaturu malo iznad nule, na moru oko 5 - 6 stupnjeva.

U utorak će još uvijek biti promjenljivo uz povremene oborine i podjednako hladno. Vjetar će imati još jednu pojačanu epizodu sredinom dana, a zatim će posve oslabjeti.

I u srijedu će još uvijek biti prolazno oblačnije, osobito u zapadnoj Hrvatskoj i BiH gdje je moguća još slaba kiša, samo u najvišem gorju snijeg.

U četvrtak će već posvuda biti sunčano i toplije i to je uvod u pravo proljeće koje stiže prema kraju idućeg tjedna.

Read 1767 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering