arhiva baner 728x90

kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Friday, 28 February 2014 10:39

VIDEO: Laka i štićenici Doma Marija naša nada izvode pjesmu Dijete

Autor: Autor: Autor: Autor:

Završen je humanitarni projekt “Kutak za muzički trenutak”, koji zajednički realiziraju kompanije Henkel i Konzum kao natječaj za najbolju dječiju pjesmu u kojem su sudjelovali javni vrtići iz Bosne i Hercegovine. Pobjedničku pjesmu poslali su mališani iz “Doma za djecu ometenu u tjelesnom ili psihičkom razvoju Marija - Naša nada” iz Širokog Brijega.

 

Pjesma simboličnog naziva “Dijete”, premijerno je predstavljena na završnoj svečanosti projekta, koja je održana u Super Konzumu Mostar u Mepas Mall-u. Uz prisustvo velikog broja gostiju i posjetitelja Super Konzuma, te predstavnika medija, pjesmu su zajednički otpjevali Elvir Laković Laka i mališani iz pobjedničkog vrtića.


Predstavnici kompanija Henkel i Konzum su zajedno sa Lakom odabrali 30 najboljih  pjesama, a svi vrtići iz kojih su poslane pjesme nagrađeni su vrijednim setovima muzičkih i didaktičkih instrumenata. Uz ovaj vrijedan poklon, dobili su i prigodne diplome, te CD sa produciranom pobjedničkom pjesmom.


Veliko interesovanje vrtića za učešće u konkursu trajalo je od samog početka projekta, koji je predstavljen u novembru prošle godine. Pristigao je veliki broj  kvalitetnih i zanimljivih prijedloga tekstova pjesama, a pobjednička pjesma “Dijete” zbog simbolične poruke koju putem stihova šalju mališani, na najbolji način zaokružila je cjelokupan projekat namijenjen djeci.  


Ermin Šabanović, direktor prodaje pri kompaniji Henkel BH na konferenciji za novinare, koja je održana u sklopu završne svečanosti projekta je izjavio: „Henkel BH je društveno odgovorna kompanija, stoga koristimo svaku priliku da humanitarnim aktivnostima pomognemo društvu u kojem poslujemo. U provedbu ovog, naglašeno humanitarnog projekta, koji je bio usmjeren na najmlađe stanovnike ove zemlje, smo ušli s jednim od naših poslovnih partnera, Konzumom. Bilo je zadovoljstvo čitati dječije pjesme, ali i jako teško izabrati najbolje. Posebno sam oduševljen činjenicom da je pobjednički vrtić zapravo Dom za djecu ometenu u tjelesnom i psihičkom razvoju, kojem je svaka pomoć dobrodošla. Sigurni smo da smo na ovaj način značajno pomogli nagrađenim vrtićima i boravak djece u njima učinili ugodnijim, zabavnijim i kvalitetnijim.”

Adnan Šteta, izvršni direktor Konzuma izjavio je: „Veliko interesovanje za ovaj humanitarni projekat, te neočekivano veliki broj pristiglih prijedloga tekstova pjesama, potvrda su da smo napravili pravi izbor pri odabiru projekta koji smo uspješno realizovali. Željeli smo potaknuti dječiju kreativnost, takmičarski duh, naglasiti važnost učenja i razvoja, te pokazati mališanima da se trud i rad isplate. Siguran sam da će setovi muzičkih instrumenata upotpuniti edukativno-zabavni sadržaj u vrtićima i biti korisni mališanima za daljnji razvoj. Na završetku ovog projekta, mogu reći da će  Konzum i dalje inicirati i podržavati humanitarne projekte, a posebno projekte usmjerene ka djeci, jer smatramo da su djeca najveća vrijednost društva.“

Elvir Laković Laka nije krio oduševljenje učešćem u projektu, te je izjavio: „Meni je pripala velika čast da budem uključen u ovaj zaista važan humanitarni projekat, kao počasni član žirija. Nije bilo lako, jer je pristiglo zaista mnogo kvalitetnih radova. No, rad djece iz „Doma Marija - Naša nada“ nesumnjivo je bio najbolji. Naravno, osim toga što sam učestovao u izboru najbolje pjesme, istu sam sa djecom iz pobjedničkog vrtića sa oduševljenjem otpjevao. Uspio sam se poistovjetiti sa djecom i mislim da imamo novi dječiji hit.“

Rezultati humantitarnog projekta ''Kutak za muzički trenutak''

U humanitarnom projektu u kojem su bili uključeni svi javni vrtići i predškolske ustanove u Bosni i Hercegovini u organizaciji kompanija Henkel i Konzum, nakon uvida u pristigle radove, žiri u sastavu predstavnika Henkela, Konzuma i Elvira Lakovića Lake odabrao je 30 najboljih radova. Pravilnikom konkursa predviđeno je da svih 30 odabranih vrtića bude nagrađeno sa kompletom muzičkih, odnosno didaktičkih instrumenata, a pjesmu pobjedničkog vrtića komponuje i otpjeva Elvir Laković Laka.

POBJEDNIČKI VRTIĆ
DOM MARIJA - NAŠA NADA - Široki Brijeg

DRUGI NAGRAĐENI VRTIĆI
VRTIĆ JPU NAŠA RADOST - Modriča
JU za predškolski odgoj i obrazovanje - Goražde
JUDječiji vrtić RADOST - Kreševo
JU NAŠE DIJETE SUNČICA - Tuzla
MAŠNICA - Sarajevo
BARE - Jajce
Dječiji vrtić MAMA - Posušje
DJEČIJI GRAD - Sarajevo
Obdanište i zabavište NAŠA DJECA - Brčko
JU za predškolsko obrazovanje i vaspitanje - Sokolac
PČELICA - Kozarska Dubica
JELENKO - Tuzla
JPU MAJKE JUGOVIĆ - Doboj
JU Dječiji vrtić VITEZ - Vitez
LEPA RADIĆ - Bosanska Gradiška
JU Dječiji Vrtić Maglaj - Maglaj
JU Obdanište Travnik - Travnik
Dječiji vrtić PČELICE - Livno
Vrtić ČIKA JOVA ZMAJ - Foča
POLETARAC - Srebrenica
Dječiji vrtić Pinokio - Zenica
Centar za djecu sa posebnim potrebama LOS ROSALES - Mostar
NAŠA DJECA - Gračanica
BAJKA - Sarajevo
SOS dječiji vrtić - Mostar
MARIJA MALAR - Banja Luka
Vrtić NAŠA RADOST - Zvornik
TREŠNJICA – Vogošća
JPU MAJKE JUGOVIĆ 2 - Doboj

Read 4098 times
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering